Romana Buganová Šport

Mikulášska zjazdárka Vlhová (20) poriadne zarezáva: Posledná juniorská sezóna, VIDEO z fitka!

Úspešná alpská lyžiarka Petra Vlhová, rodáčka z Liptovského Mikuláša, sa naplno pripravuje na novú sezónu. Zverenkyňa Ivana Iľanovského po suchých tréningoch v posilňovni vycestovala za snehom.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášska zjazdárka Vlhová (20) poriadne zarezáva: Posledná juniorská sezóna, VIDEO z fitka!
Zdroj: YouTube.com

20-ročná Liptáčka má za sebou skvelú sezónu, v ktorej sa jej podarilo viackrát zabodovať vo Svetovom pohári. Rodáčka z Liptovského Mikuláša po dlhodobej príprave v posilňovni odchádza v týchto dňoch za snehom do rakúskeho Zermattu. „S Peťou odchádzame trénovať do Rakúska, kde chceme začať s prípravou aj na snehu. Vyzerá to tak, že tam budeme zhruba šesť dní a potom v septembri sa pripojíme k francúzskemu reprezentačnému tímu, rovnako ako minulý rok,“ uviedol Ivan Iľanovský, tréner Petry Vlhovej.

Poslednýkrát ako juniorka

Pre Vlhovú je to posledná sezóna v juniorskej kategórii, v ktorej sa bude snažiť opäť získať titul juniorskej majsterky sveta.

„Je to moja posledná sezóna, v ktorej ešte môžem štartovať s juniorkami. Dá sa povedať, že medzi súperkami budem o niečo skúsenejšia, takže budem sa snažiť opäť získať 1. miesto na majstrovstvách sveta juniorov, ale konkurencia je naozaj veľká a čaká ma ešte istá časť prípravy, takže všetko sa ešte uvidí,“ informuje Petra Vlhová.

Prioritný Svetový pohár

S vyhliadkou na novú sezónu má lyžiarka spod Tatier jasno. „Treba si samozrejme určiť priority. V úvode sezóny ma čaká pár Európskych pohárov, potom by som chcela štartovať na Svetovom pohári. Tak ako minulý rok, tak aj tento budem chcieť nazbierať istý počet bodov a posunúť sa o niečo vyššie,“ dodala Vlhová, ktorá v sezóne 2012/13 obsadila na Svetom pohári v Semmeringu svoje najlepšie 11. miesto.

Príprava Petry Vlhovej na novú sezónu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM