Peter Klimant Regióny Regióny

Modernizácia na detskom oddelení zvolenskej nemocnice: Veselý nábytok a už čochvíľa aj tieto novinky!

Dobrá správa zo zvolenskej nemocnice. Na detskom oddelení sa modernizovalo. Malí pacienti sa tak môžu tešiť napríklad z veselého nábytku. To však nie je všetko. Čochvíľa pribudnú aj ďalšie novinky.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia na detskom oddelení zvolenskej nemocnice: Veselý nábytok a už čochvíľa aj tieto novinky!
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Zvolenská nemocnica prichádza s novinkou. Na detskom oddelení vynovili nadštandardné izby. Informovala o tom Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa skupiny Agel, ktorej členom je Nemocnica Zvolen.

Detskí pacienti oddelenia získali podľa jej slov vo vynovených priestoroch väčší komfort, veselšie, modernejšie a útulnejšie prostredie. „V rámci modernizácie troch nadštandardných izieb, boli vymenené detské postieľky, postele pre dospelých, skrine, komody a stolíky. Izby sú zariadené detskou postieľkou, posteľou pre sprevádzajúcu osobu, farebným nábytkom a samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internet,“ uviedla Csergeová.

Podľa riaditeľa nemocnice Jozefa Botku bolo vynovenie izieb nutnosťou. „Nové zariadenie nadštandardných detských izieb bolo nutnosťou, keďže mali len minimálne a staré zariadenie, nakúpili sme moderný, veselý nábytok a izby nanovo zariadili. Sú tak príjemnejšie pre pacientov ako aj ich rodičov,“ uviedol Jozef Botka s tým, že tým novinky nekončia. V najbližšom čase totiž pribudnú na izby ešte nové televízory a chladničky.

Detské oddelenie má 17 lôžok, kde je momentálne hospitalizovaných 16 pacientov od batoliat po tínedžerov do 18 rokov. „Naším mottom a dlhodobým cieľom je vybudovanie modernej nemocnice s kvalitnou zdravotnou starostlivosťou a empatickým prístupom, pričom príjemné prostredie pre pacientov je toho neoddeliteľnou súčasťou“, dodal riaditeľ.

OBRAZOM: Na detskom oddelení Nemocnice Zvolen prebehla modernizácia
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM