TOS Cestovanie

Nájdete ich v Chorvátsku, Turecku, ale aj na Slovensku. Trendom sú hotely pre DOSPELÝCH

Dovolenka bez vlastných detí automaticky neznamená, že si ju užijete bez detského kriku. Aj preto sú hotely pre dospelých čoraz populárnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Nájdete ich v Chorvátsku, Turecku, ale aj na Slovensku. Trendom sú hotely pre DOSPELÝCH
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Nedávno Českom zarezonovala kauza obľúbeného bistra, ktoré sa samo označilo ako baby-unfriendly. Deťom vstup nezakázali, ale vydali pre nich pravidlá správania sa. Inými slovami sa chceli vyprofilovať ako podnik, ktorý nie je vhodný pre deti.

Názory boli rôzne, mnohí ich v tomto kroku podporili, niektorí ho však označili za diskriminačný.

Len pre dospelých

A pritom v hotelovom biznise to funguje už roky. Sú takzvané „adult only“ hotely, do ktorých deti do určitého veku majú vstup zakázaný. Ide o presný opak hotelov, ktoré sa označujú ako vhodné pre rodiny s deťmi.

Podľa cestoviek sa ľudia aj u nás čoraz častejšie pýtajú na takéto hotely pre dospelých. Hlavne tí, ktorí sami idú na dovolenku bez detí a nechcú sa nechať vyrušovať detským krikom, plačom, detskými diskotékami či iným hlučným programom určeným pre mladšie ročníky.

Prvé hotely pre dospelých sa začali objavovať v Karibiku, kde je ich v súčasnosti najviac. No nájdete ich už aj v obľúbených destináciách Slovákov, akými sú Chorvátsko, Turecko či Grécko.

Napokon, hotely s podobným biznis modelom sú už aj na na Slovensku. Kde u nás také nájdete? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM