Kultúra

Novinky v kinách: Zabaví francúzska komédia, Tarantinov film i športový dokument

Program slovenských kín spestrila v polovici augusta opäť trojica filmových noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v kinách: Zabaví francúzska komédia, Tarantinov film i športový dokument
Zdroj: pixabay

V ponuke je očakávaný, v poradí deviaty film Quentina Tarantina, športový dokument venovaný legendárnemu futbalistovi a nechýba francúzska komédia.

Kultový Quentin Tarantino prekvapuje divákov aj v novinke Vtedy v Hollywoode. Film má všetko, čo zvyknú „tarantinovky“ mať – originálny príbeh aj postavy, čierny humor a majstrovské dialógy, a tiež výborne technické zvládnutie. V deviatom filme sa však Tarantino posunul aj do nových vôd, keď prináša príbeh stojaci na silných charakteroch, ktoré sa musia vyrovnať s nenaplnenými snami a očakávaniami, ktoré vekom doľahnú na každého.

V Hollywoode 60. rokoch je navyše tento boj mimoriadne dramatický, keď úspech a sklamanie idú často ruka v ruke. Tarantino v novinke po prvý raz na veľkom plátne združil dve z najväčších hereckých hviezd súčasnosti – Leonarda DiCapria a Brada Pitta.

V snímke Vtedy v Hollywoode sa televízny herec Rick Dalton (L. DiCaprio) a jeho dlhoročný kaskadér Cliff Booth (B. Pitt) rozhodnú presadiť sa pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles. Tarantino, dvojnásobný držiteľ Oscara, je zároveň aj autorom scenára k filmu, ktorý vytvoril podľa vlastných spomienok a zážitkov. Uvedené herecké obsadenie v ňom dopĺňajú ďalšie známe tváre – Margot Robbiová, Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Dakota Fanningová, Damian Lewis či Bruce Dern. Podobne ako vo väčšine svojich filmov aj v novinke Tarantino nevyužíva filmovú hudbu. Hrá sa so známymi hitmi, ktoré tvoria dokonalý ‚podmaz‘ k slnečnému Hollywoodu 60. rokov minulého storočia.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Nielen futbaloví fanúšikovia ocenia v kinách životopisný dokument Diego Maradona. Portrét jednej z najslávnejších a najviac kontroverzných osobností poskladal držiteľ Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z viac než 500 hodín záberov z Maradonovho súkromného archívu.

Diego je usmievavý chlapec z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny sebe, svojim blízkym i stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. V Neapole, kde by aj diabol potreboval bodyguarda, sa Diego stáva bohom. Fanatický obdiv a slávu je ťažké ustáť a Diego skrýva svoju ľudskú tvár čím ďalej viac pod masku Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokaín ani pletky s mafiou. Zničujúca špirála sa roztáča…

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 15. augusta je v kinách aj francúzska komédia Bécassine! (r. Bruno Podalydés). Bécassine sa narodí na skromnej bretónskej farme v deň, keď ponad dedinu prelietajú sluky. Svoju detskú naivnosť si zachová nedotknutú aj v dospelosti. Sníva o odchode do Paríža, no stretnutie s Loulotte, malým dievčatkom, ktoré si adoptuje markíza de Grand-Air, obráti jej život naruby. Stane sa jej pestúnkou a vytvorí sa medzi nimi silná spolupatričnosť.

Na zámku vládne radostný poryv. Ale dokedy? Dlhy narastajú a príchod nedôveryhodného gréckeho bábkara veci len skomplikuje. Nikto však neráta s Bécassine, ktorá opäť raz dokáže, že je ženou činu.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM