Šport

Obrovská smola Vlhovej: Liptáčka útočila na víťazstvo v kombinácii, no v 2. kole vypadla, VIDEO

Našej naznámejšej lyžiarske šťastie tentoraz neprialo. Petra Vlhová nedokončila kombináciu v Crans Montane.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská smola Vlhovej: Liptáčka útočila na víťazstvo v kombinácii, no v 2. kole vypadla, VIDEO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila nedeľnú alpskú kombináciu Svetového pohára. Vo švajčiarskej Crans Montane po druhom mieste v super-G atakovala v slalome čas vedúcej Talianky Federicy Brignoneovej, ale špicar ju pripravil o šancu na víťazstvo. Brignoneová uspela o 92 stotín sekundy pred Rakúšankou Franziskou Gritschovou, tretia skončila Češka Ester Ledecká s mankom 1,82 s.

Vo švajčiarskom stredisku panovalo veľmi teplé počasie a hrozilo zmäkčovanie snehovej podložky. Profil zjazdovky Mont Lachaux však nahrával lyžiarkam, ktoré sa venujú aj obrovskému slalomu, a minimálne na prvých dvoch priečkach sa to potvrdilo. Vlhová sa po super-G usadila na druhom mieste o 58 stotín za Taliankou, priebežne tretia bola Rakúšanka Nina Ortliebová s mankom 0,66 s. Víťazka jedinej predchádzajúcej tohtosezónnej kombinácie Brignoneová sa na skoku dostala do krkolomného záklonu, ale dokázala ho ustáť a jej riskantná jazda slávila v super-G úspech, no pred slalomovou časťou si pred Vlhovou nevypracovala až taký značný náskok.

Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka vyštartovala s číslom 13. Na prvom skoku ju vynieslo z ideálnej stopy a musela zabojovať, aby sa vošla do nasledujúcej bránky. Situáciu však zvládla natoľko, že jej odstup na Brignoneovú bol iba jedna desatina. Ďalšie dve chybičky spravila v spodnej technickej pasáži a v cieli zaostala o 0,58 s, ale tento výsledok jej dával veľkú šancu zaútočiť pri svojich slalomárskych kvalitách na víťazstvo.

Vlhová nedokončila ani prvú kombináciu v tomto ročníku, keď v januári v rakúskom Altenmarkte-Zauchensee vypadla už v super-G. V nedeľu si prvýkrát vyskúšala nové pravidlá Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS), podľa ktorých najprv idú v slalome najlepšie lyžiarky po rýchlostnej časti, a neštartuje sa v obrátenom poradí ako v minulých zimách. Brignoneová podala na rytmickej trati jazdu bez viditeľnejších chýb. Slovenka sa pustila veľmi agresívne a rýchlo sťahovala manko, na druhom medzičase bola v červených číslach už len o šesť stotín sekundy. Špicar však zmaril nádeje na jej prvé víťazstvo v disciplíne lyžiarskej všestrannosti, ako aj na zisk dôležitých bodov do celkového hodnotenia SP.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM