ELA Rôzne

Opäť udrú EXTRÉMY: Rúti sa k nám vlna tropických horúčav. TOTO bude najhorúcejší deň!

Uplynulé dni priniesli na naše územie príjemné ochladenie. To zotrvá na našom území ešte počas tohto víkendu, no začiatkom týždňa sa začne opäť otepľovať. A to výrazne.

Ilustračný obrázok k článku Opäť udrú EXTRÉMY: Rúti sa k nám vlna tropických horúčav. TOTO bude najhorúcejší deň!
Zdroj: TASR/AP

Uplynulý týždeň v našej oblasti vyčíňali búrky, ktoré boli lokálne až veľmi výrazné. Tie prinášali prudké prívalové zrážky, krúpy a aj extrémne javy ako tornáda či downburst, informuje iMeteo.sk.

Dostane sa nad nás teplý vzduch

Nad východnou Európou sa postupne zvýrazňuje tlaková výš, ktorej výbežok sa postupne rozšíri cez východný Balkán až nad Rusko a práve po okraji tejto tlakovej výše bude do našej oblasti postupne prúdiť mimoriadne teplý vzduch.

„V pondelok bude ešte počasie relatívne neisté. Nad strednou Európou sa totiž bude nachádzať studený front, na ktorom sa budú tvoriť početné prehánky a búrky. Tie by však nemuseli zasiahnuť naše územie. Studený front by sa totiž podľa aktuálnych predpovedí mal rozpadnúť tesne pred Slovenskom,“ dodáva iMeteo.sk.

Na vývoj v nasledujúcich dňoch to však vplyv mať nebude a teploty začnú postupne prudko stúpať.

Až cez +35 °C

Teploty pôjdu zásadnejšie nahor od utorka, kedy by už v najteplejších regiónoch Slovenska mali teploty atakovať hranicu +30 °C.

Najteplejším dňom by mal byť na našom území štvrtok, kedy sa tridsiatky očakávajú na mnohých miestach Slovenska a v najteplejších lokalitách pôjdu teploty až k hodnote okolo +37 °C.

Od štvrtka sa však treba pripraviť postupne na intenzívnejšie búrky, nakoľko nad našou oblasťou sa bude vlniť ďalší studený front, na ktorom by sa mali tvoriť jednotlivé búrkové vlny.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM