Aktualizované Krimi

Po bozku dvoch mužov prišiel BRUTÁLNY útok: Napadnutý mladík skončil v nemocnici!

Polícia vyšetruje ďalší fyzický útok na ľudí z LGBTI+ komunity. Zraneného mladého muža museli nielen previezť do nemocnice, ale aj operovať.

Ilustračný obrázok k článku Po bozku dvoch mužov prišiel BRUTÁLNY útok: Napadnutý mladík skončil v nemocnici!
Zdroj: Unsplash.com

Krátko po vražde pred podnikom Tepláreň v Bratislave, ktorá bola preklasifikovaná ako teroristický čin, prišlo k ďalšiemu nechutnému útoku na gejov. Incident sa mal tentoraz odohrať v Nitre.

Skončil v nemocnici

„Pred pár dňami mi dokopali kamaráta v Nitre iba kvôli tomu, že si dal pusu s chlapcom,“ napísal čitateľ portálu tvnoviny.sk.

Zranený muž mal v dôsledku zranení podstúpiť operáciu v bratislavskej nemocnici. Napadnutý mladík mal utrpieť zranenia na hlave. K útoku sa vyjadrila aj hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská: „Môžeme potvrdiť, že sme tento týždeň v utorok prijali pacienta prevezeného z Nitry, ktorý mal zranenia v oblasti čeľuste. Stav pacienta si vyžadoval operáciu. Operácia bola úspešná, pacient je stabilizovaný a v najbližších dňoch bude prepustený do domácej liečby.“

„Polícia v Nitre prijala 23.10.2022 v tejto súvislosti trestné oznámenie a vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme k veci poskytnúť viac informácií,“ povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Prečítajte si tiež

K napadnutiu došlo podľa portálu v piatok 21. októbra krátko pred polnocou. „K útoku malo dôjsť po tom, čo sa dvaja muži pobozkali na lavičke. Napadnutý muž oslavuje podľa našich informácií tento rok 19 rokov a pochádza z Novej Vsi nad Žitavou,“ prezradili tvnoviny.sk.

Ďalšie útoky

Ide tak o ďalší útok, ktorý sa odohral po tragickej streľbe na Zámockej ulici v Bratislave.

Tvnoviny upriamujú pozornosť na ďalšie prípady namierené proti LGBTI+ ľuďom: „Muž napadol v reštaurácii homosexuálny pár a kričal na nich, že na Zámockej mali byť aj oni. V Bratislave na Obchodnej ulici sa odohral útok, pri ktorom útočník fyzicky napadol osobu pre jej domnelú sexuálnu orientáciu. Vo vlaku napadli agresívni fanúšikovia futbalu dvoch ľudí, ktorých podráždila dúhová stužka. Mali sa tiež vyhrážať, že opäť vystrieľajú Tepláreň.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie podobné témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM