ELA Správy Politika

Po TEPLÁKOVEJ poslankyni je tu ďalšie faux pas: Pellegrini skritizoval TRIČKO nového poslanca

Dvaja náhradníci na uprázdnené mandáty poslancov Národnej rady (NR) SR vo štvrtok dopoludnia zložili poslanecký sľub a ujali sa mandátov.

Ilustračný obrázok k článku Po TEPLÁKOVEJ poslankyni je tu ďalšie faux pas: Pellegrini skritizoval TRIČKO nového poslanca
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Namiesto Martina Nemkyho zo Smeru-SD, ktorý sa stal predsedom Štatistického úradu SR, nastúpil do poslaneckých lavíc Richard Glück. Richard Dubovický zas nahradil Tomáša Hellebrandta z klubu PS, ktorý sa vzdal mandátu.

A práve druhý nováčik poslaneckých lavíc zaujal hneď prvý deň v práci. A skritizoval ho rovno predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Skritizoval mu tričko

Po zložení sľubov si však predseda parlamentu Pellegrini neodpustil poznámku, aký odev zvolil na skladanie svojho sľubu Dubovický.

„Nového poslanca z PS by som chcel upozorniť, že toto bol najvýraznejší moment v jeho politickej kariére, ale nestál mu ani za to, aby sa náležite na tento úkon obliekol," vyhlásil Pellegrini a vyzval, aby pán poslanec do budúcna dodržoval nejaký dress code.

„Z úcty k Ústave SR by ste mali mať oblek riadne ustrojený alebo kroj,“ povedal. Poslanec Dubovický mal na sebe oblečený oblek, no pod sakom nemal košeľu s kravatou, ale čierne tričko.

Tepláková Kozelová

Poriadne faux pas si v parlamente urobila aj exposlankyňa OĽaNO Monika Kozelová. V roku 2020 na rokovanie Národnej rady totiž prišla oblečená v nohaviciach, ktoré nápadne pripomínajú tepláky. Vtedy ju skritizoval líder SNS Andrej Danko, ktorý predtým bol tak ako dnes Pellegrini, predsedom parlamentu.

„Mali sme v parlamente poslancov už v rifliach, ale tieto tepláky z OĽaNO dnes prekonali všetko. Presne toto je úroveň dnešnej vlády,“ tvrdo okomentoval jej nohavice.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM