Tomáš Šuhajda Krimi

Policajný záťah na Podskalke a v Zbudskom Dlhom: Použité aj donucovacie prostriedky!

V stredu bolo od skorého rána v osadách Podskalka a Zbudské Dlhé poriadne rušno. Až 52 policajtov bolo zapojených do pátracej akcii. Pomáhali im aj dva služobné psy.

Ilustračný obrázok k článku Policajný záťah na Podskalke a v Zbudskom Dlhom: Použité aj donucovacie prostriedky!
Zdroj: TASR

„Zameraním bolo pátranie po hľadaných osobách a veciach, po páchateľoch trestných činov a priestupkov, ako aj predvedenia osôb na žiadosť orgánov činných v trestnom konaní,“ informovala Humenné24 krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Počas akcie boli podľa jej slov vypátrané dve hľadané osoby. Jedna osoba bola obvinená a na druhú bol vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Predvedené boli aj ďalšie 3 osoby pre orgány činné v trestnom konaní, keďže nerešpektovali predchádzajúce predvolania na procesné úkony. „Počas predvádzaní vypátraných hľadaných osôb boli voči týmto osobám použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona,“ poznamenala Migaľová.

Ako na záver doplnila policajná hovorkyňa, zistené boli aj 3 prípady podozrenia z trestných činov krádeže – neoprávnených odberov elektrickej energie a ďalších 7 porušení ustanovení zákona o cestnej premávke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM