han Zo Slovenska

ROZLÚČTE sa s letom a horúčavami: Čaká nás výrazné OCHLADENIE, vetrisko a búrky!

To, čo príde na Slovensko, sa málokomu bude páčiť! Reč je o veľkej zmene počasia, ktorá už v najbližších hodinách dorazí aj na naše územie.

Ilustračný obrázok k článku ROZLÚČTE sa s letom a horúčavami: Čaká nás výrazné OCHLADENIE, vetrisko a búrky!
Zdroj: TASR/Roman Hanc , TASR/Henrich Mišovič , TASR/Jakub Kotian

Extrémne teploty na Slovensku znepríjemňovali život mnohým ľuďom, no takéto počasie je v lete bežné. Teraz sa musíme prichystať na zvrat, ktorý nás čaká.

„Máme pred sebou výraznú zmenu počasia, ktorá ukončí letné počasie na našom území. V priebehu večerných hodín udrú silné búrky, ktoré v nadchádzajúcich dňoch doslova prekopú doterajší charakter počasia. Zabudnite na tropické teploty a slnečné počasie. Od zajtra bude búrlivo, chladno a sychravo,“ informuje portál imeteo.sk.

Koniec leta

Na spomínanom webe tvrdia, že pondelkom, čiže dneškom (28.8.), sa končí leto: „Toto je asi najdôležitejšia správa dnešného dňa. Už ráno sme informovali, že teplé počasie končí, a tak teplo ako dnes, už toto leto a zrejme ani tento rok už nebude.“

Ku zmene počasia sa chystá na západe od Slovenska, čo potvrdzuje aj výrazné ochladenie v Rakúsku. „Aktuálne sa teploty na západe Rakúska pohybujú len okolo +15 °C, zatiaľ to u nás máme tridsiatky,“ píše imeteo.sk. Niečo podobné sa blíži ku nám.

„Počasie v Európe aktuálne ovplyvňuje tlaková níž s menom ERWIN, ktorá sa prehĺbila nad Janovským zálivom a aktuálne postupuje cez Taliansko,“ dodali odborníci na webe o počasí, o čom sme vás informovali aj v TOMTO ČLÁNKU.

Prídu aj búrky

Ako dodávajú, tak teraz je ešte situácia ohľadom búrok pokojná, ale začne sa to postupne meniť. „Popoludní sa nad Balkánom, v oblasti Chorvátska a Slovinska, začnú vznikať pomerne intenzívne búrky. Tie sa podvečer dostanú nad Rakúsko a nad Maďarsko, kde by sa mala sformovať búrková línia,“ predpokladajú na imeteo.sk.

„Okolo 20:00 mala začať postupovať línia búrok od juhozápadu, smerom k severovýchodu cez naše územie. Búrky sa dovalia so silným nárazovým vetrom, ktorý by mohol dosahovať nárazy vetra až do 100 km/h,“ tvrdia.

„Najnebezpečnejšie búrky dnešného dňa sa očakávajú na západnom Slovensku, konkrétne v Nitrianskom, v Trnavskom a v Bratislavskom kraji. Počas noci sa búrky dostanú nad Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj, kde sa budú rozpadať,“ napísali.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM