Aktualizované han Šport Ostatné športy

SAGAN je ako vymenený, ale na Giro má smolu: O triumf prišiel len vďaka FOTKE!

Cyklista Peter Sagan skončil druhý vo štvrtej etape pretekov Giro d'Italia. Oproti nedávnej Tour de France je vo väčšej pohode. Od víťazstva ho delilo málo.

Ilustračný obrázok k článku SAGAN je ako vymenený, ale na Giro má smolu: O triumf prišiel len vďaka FOTKE!
5
Galéria

Jazdca stajne Bora-Hansgrohe prekonal v záverečnom špurte len Francúz Arnaud Demare z tímu Groupama – FDJ. Tretí bol v rovnakom čase ako víťaz domáci Talian Davide Ballerini (Deceuninck – Quick-Step). Etapa s dĺžkou 140 km viedla z Catanie do Villafranca Tirrena.

Znovu druhý

Sagan si pri svojom premiérovom štarte na Gire pripísal druhé pódiové umiestenie, na tej istej priečke ako v utorok skončil aj v nedeľu v 2. etape. Ružový dres lídra celkovej klasifikácie si udržal člen stajne Deceuninck – Quick-Step Joao Almeida z Portugalska.

Na konci stúpania sa rozpršalo a ťažké podmienky pre zjazd dotvárala aj hmla. V náročnom klesaní si udržal vedúcu pozíciu Pellaud, ale strata balíka už nebola veľká.

Pomohli mu kolegovia

Saganov tím stále udržiaval vysokú rýchlosť v balíku, ostatné stajne sa však k nemu nepridali. Vivianimu sa podarilo dostať späť a ďaleko od neho nemali ani Gaviria s Hodegom. Napokon sa podľa očakávania rozhodovalo v záverečnom špurte, v ktorom uspel Demare tesne pred Saganom. O víťazstve 29-ročného Francúza rozhodla až cieľová fotografia.

Slová Petra

Dnes som chcel vyhrať a dal som do toho všetko. Bol to tesný finiš, že vôbec som nevedel, kto vlastne vyhral. Všetci sme prišli v spolu a museli sme si počkať na foto-finiš. Dal som do toho maximum a špurty sú proste také. Niekedy o pár centimetrov vyhráte a inokedy to zas dopadne tak ako dnes," nechal sa počuť Sagan na sociálnej sieti.

Má na sebe nový dres

„Oblečiem si cyklámenový dres. Aj keď zatiaľ vediem len o pár bodov, pokúsim sa ho udržať,“ dodal.

View this post on Instagram

Today, I went all out for the win. It was such a close finish, I didn't know who was first, second, or third, we all came to the line together and we had to wait for the photo-finish. I did my best and sprints often go this way. At times I won by a few centimetres, and at times it was like today. Our plan today was to go very hard on the climb in order to see what happens. I'm very satisfied with the team's work, they did a great job and in the small group in the finale we were with Viviani, Démare, and a few others. I get to wear the ciclamino jersey, but I lead by a few points and I'll try to keep it. Dnes som chcel vyhrat a dal som do toho všetko. Bol to taký tesný finiš, že vôbec som nevedel kto vlastne vyhral. Všetci sme prišli v jednom rade a museli sme si počkať na foto-finiš. Dal som do toho maximum a špurty sú proste také. Niekedy o pár centimetrov vyhráte a inokedy to zas dopadne tak ako dnes. Našim dnešným plánom bolo, ísť v kopci naozaj tvrdo a vyskúšať, že čo to urobí s ostatnými. Som veľmi spokojný s prácou celého tímu, dnes odviedli skvelú prácu a v malej skupine v samotnom závere sme boli s Vivianim, Démarem a len niekoľkými ďalšími. Oblečiem si cyklaménový dres a aj keď zatiaľ vediem len o pár bodov, pokúsim sa ho udržať. @giroditalia @borahansgrohe (Photos @bettiniphoto)

A post shared by Peter Sagan (@petosagan) on

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM