han Šport Hokej

Skvele rozbehnuté MS vo virtuálnom hokeji Slováci spackali: Ušla sa im ZEMIAKOVÁ medaila

Začiatok na jednotku, záver nič moc. No, a výsledkom je štvrté miesto Slovenska na svetovom šampionáte, ktoré zorganizovala stránka IIHF.

Ilustračný obrázok k článku Skvele rozbehnuté MS vo virtuálnom hokeji Slováci spackali: Ušla sa im ZEMIAKOVÁ medaila
5
Galéria
Zdroj: TASR

Predstavte si, že by to takto dopadlo v skutočnosti?! Veď prebojovať sa na hokejových MS do najlepšej štvorky a napokon obsadiť jediné „nemedailové“ miesto, je na šlaktrafenie.

Virtuálny turnaj

Iste ste zaregistrovali snahu oficiálnej stránky Medzinárodného zväzu ľadového hokeja iihf.com o odohratie svetového šampionátu v online režime. Turnaj sa konal v rovnakých termínoch ako sa mal hrať skutočný šampionát vo Švajčiarsku. O výsledkoch rozhodovali na sociálnych sieťach fanúšikovia. Tí dostali Slovensko do štvrťfinále, v ktorom zdolali domáce mužstvo.

Dve prehry na záver

V semifinále narazil náš tím na Lotyšsko, ktoré malo nevídanú podporu zo strany fanúšikov, čím potvrdili, že sú hokejový národ. Práve väčšia podpora na instagrame, twitteri, či facebooku znamenala ich výhru 5:4. V druhom zápase zvládlo Fínsko zdolať Česko, ktoré si to vynahradilo v súboji o bronz. V ňom si totiž poradilo so Slovenskom krkolomným výsledkom 8:7.

Fakty o MS

Dokopy sa na virtuálnych MS uskutočnilo 64 duelov v online verzii a dokopy prišlo 778 712 hlasov, ktoré rozhodovali o výsledkoch a aj konečnom poradí. V priemere tak bolo na každom jednom zápase v hre 12 167 ľudí!

Konečné poradie

  1. Lotyšsko
  2. Fínsko
  3. Česko
  4. Slovensko
  5. Švédsko
  6. Švajčiarsko
  7. Kanada
  8. Rusko
  9. Nórsko
  10. Veľká Británia
  11. USA
  12. Nemecko
  13. Dánsko
  14. Taliansko
  15. Bielorusko
  16. Kazachstan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM