Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Zahoďte doklady a neplaťte hypotéku! Konšpirátori najnovšie tvrdia, že Slovensko NEEXISTUJE

Slovenskou i českou dezinformačnou scénou ja najnovšie šíri verzia pritiahnutá za vlasy. Je postavená na základe, že stále žijeme v Československu.

Ilustračný obrázok k článku Zahoďte doklady a neplaťte hypotéku! Konšpirátori najnovšie tvrdia, že Slovensko NEEXISTUJE
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Šíritelia dezinformácií vyrukovali s novinkou. Popierajú existenciu Slovenskej republiky a ľudí presviedčajú, že ich doklady sú len bezcenné kusy plastu. Konšpirátori zachádzajú naozaj ďaleko a tvrdia, že dokonca nie je potrebné platiť poistenie, pôžičky a hypotéky.

Na prípad upozornil portál noviny.sk.

Slovensko neexistuje?

Základom ich tvrdení je, že Československo sa nikdy nerozpadlo a stále existuje. Takéto teórie sa objavujú aj na českej dezinformačnej scéne. Môže sa zdať, že na toto nikto nenaletí, realita je však iná.

„Mnoho ľudí sa dostáva do finančnej tiesne a hľadajú spôsob, ako z toho uniknúť. Pre nich to môže byť lákavá predstava, že budú popierať realitu toho, že by banky boli legitímne, že by im dlhovali peniaze. Je to vlastne taký mentálny únik,“ uviedol pre portál politológ Miloš Gregor.

Konšpirátori zarábajú

Pochopiteľne, Československo už naozaj neexistuje. Republika zanikla 31. decembra 1992 a deň na to, 1. januára, vznikli dva samostatné štáty.

Niektorí popierači existencie štátu svojej filozofii aj zarábajú. Ponúkajú totiž vystavenie „platných“ československých dokladov za poplatok. Tie, pochopiteľne, platné vôbec nie sú a preukazovať sa nimi nikde nemôžete.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM