Aktualizované Krimi

Poplach v hlavnom meste: Polícia prehľadáva ŠKOLY kvôli bombovej hrozbe!

Polícia preveruje oznámenia o údajných výbušninách na viacerých školách v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Poplach v hlavnom meste: Polícia prehľadáva ŠKOLY kvôli bombovej hrozbe!
Zdroj: Dnes24.sk , Polícia SR - Trenčiansky kraj

Bratislavskí policajti preverujú oznámenia o údajnom uložení výbušnín v priestoroch viacerých škôl na území Bratislavy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Bližšie informácie poskytneme, keď nám to situácia umožní,“ priblížila.

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste, potvrdila to hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková. Situáciu podľa jej slov riešia s políciou, ktorá je už na mieste.

Podľa Noviny.sk školy stráži a prehľadáva mestská aj štátna polícia.

Najmenej 26 škôl

Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že vyhrážku dostalo viac ako 26 škôl na území hlavného mesta.

Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku,“ uviedol Chren.

Mestské časti v tejto súvislosti podľa neho spolupracujú s Policajným zborom, ktorý školy priebežne kontroluje. Hrozbu vyhodnotil ako nízku. „Vyučovanie by v týchto chvíľach malo pokračovať,“ doplnil Chren.

Vyzdvihujú deti zo školy

„Po dohode s vedením škôl, triedne učiteľky a učitelia osobne vyzývajú rodičov, aby si deti zo škôl prišli vyzdvihnúť. Vzhľadom k tomu, že polícia musí dotknuté priestory uzavrieť na niekoľko hodín, vyhodnotili školy toto riešenie ako najlepšie. Prosíme, nepodliehajte panike a pokiaľ je to možné, vyzdvihnite svoje deti zo škôl, ktorých zriaďovateľom je mestská časť. Žiadne výbušniny sa v školách podľa aktuálnych informácií zatiaľ nenašli,“ informuje bratislavská mestská časť Staré mesto na sociálnej sieti.

Podľa medializovaných informácií bolo kvôli mimoriadnej situácii vo viacerých školách prerušené vyučovanie.

Foto: ilustračné

Aktuálne informácie ohľadom výhražných emailov na školách ❗️Polícia dôkladne prehliada a prešetruje priestory všetkých...

Posted by Staré Mesto - srdce Bratislavy on Friday, May 3, 2024

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM