ELA Rôzne

Teplotný ŠOK! Koniec zimných dní a sneženia, o pár hodín je tu leto a HORÚČAVY

Počasie už zimu v nadchádzajúcich dňoch neprinesie. Po mrazivých dňoch sa začne na našom území otepľovať a teploty budú každým dňom stúpať.

Ilustračný obrázok k článku Teplotný ŠOK! Koniec zimných dní a sneženia, o pár hodín je tu leto a HORÚČAVY
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Máme pred sebou posledné zimné hodiny. Počasie sa v uplynulých dňoch vrátilo prakticky o dva mesiace dozadu a priemerná denná teplota sa pohybovala pod hranicou dlhodobého normálu, informuje iMeteo.sk.

Teplé počasie sa vráti

Priamo nad Slovenskom sa zvýrazňuje tlaková výš, ktorá sa veľmi pomaly bude presúvať smerom nad východnú Európu, kde sa dostane počas víkendu a vtedy to začne byť zaujímavé.

Už od piatka čaká celé naše územie prevažne jasné až polooblačné počasie, no teplo ešte nebude. Maximálne teploty sa dostanú v piatok na +12 až +18 °C a v sobotu na +15 až +21 °C. Výraznejšie oteplenie nás čaká od nedele.

Nad Stredomorím sa vytvorí ďalšia tlaková výš a súčasne nad západnou Európou sa prehĺbi tlaková níž, čím sa do našej oblasti začne dostávať veľmi teplý vzduch až z Afriky. Nedeľa prinesie slnečné počasie s takmer letnými teplotami od +18 do +24 °C.

Letné teploty už od pondelka

Aj začiatok nového týždňa prinesie na naše územie ustálené, letné počasie a teploty už v pondelok môžu po prvýkrát prekonať hranicu letného dňa, teda +25 °C.

Počasie sa na prelome apríla a mája nezmení a naďalej bude slnečno s dennými teplotami od +20 do +26 °C.

Mierna zmena príde zrejme okolo 2. mája, kedy v našej oblasti bude síce pokračovať teplé, ale už aj premenlivejšie počasie. Počas dňa by sa totiž mohli vytvárať prehánky a dokonca aj búrky.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM