Webnoviny - Svet

AIG sa chce rýchlejšie odpútať od vlády

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP BRATISLAVA 14. septembra (WEBNOVINY) – Americká poisťovacia skupina American International Group Inc (AIG) pripravila plán, ktorý jej má umožniť rýchlejšie sa zbaviť závislosti od vlády. Informoval o tom v pondelok denník Wall Street Journal (WSJ). AIG údajne vláde navrhla, aby preferenčné akcie v sume 49 mld. USD konvertovala na kmeňové akcie. Podiel vlády v spoločnosti by sa tak zvýšil na viac ako 90 % zo súčasných 79,8 %. Spoločnosť by následne ponúkla akcie investorom a pokiaľ by ich hodnota vzrástla, môže byť transakcia pre vládu zisková, tvrdí denník, pričom sa odvoláva na zdroje oboznámené so situáciou.

„Naše ciele sa nemenia: vyplatiť daňových poplatníkov a z AIG vybudovať silnú, nezávislú spoločnosť, ktorá si zaslúži dôveru investorov,“ uviedla pre WSJ nemenovaná predstaviteľka AIG.

Únikovú stratégiu chce AIG zrealizovať ešte v prvej polovici budúceho roka, uviedol ďalej Wall Street Journal. Transakcia by mala AIG umožniť splatenie štátnej pomoci v plnom rozsahu. Americká vláda vynaložila pred dvoma rokmi na záchranu AIG 182,3 mld. USD.

SITA, Reuters

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM