Aktualizované Krimi

AKTUALITA: Útok medveďa na Liptove! Napadnutý muž má viaceré zranenia

Poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice utrpel vo štvrtok po strete s medveďom na Liptove 35-ročný muž.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALITA: Útok medveďa na Liptove! Napadnutý muž má viaceré zranenia
Zdroj: Dnes24.sk

Aktualizované: TASR to potvrdili hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová a Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR.

Lesný pracovník

K zranenému vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. „Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ dodala Klimešová.

Zranený muž je lesný pracovník. Štátni ochranári konkretizovali, že k útoku medveďa došlo v katastri Kvačian v okrese Liptovský Mikuláš.

„Bežiaci medveď narazil do lesníka na úzkom lesnom chodníku v svahovitom teréne s hustým bukovým porastom. Mladý 35-ročný muž po náraze spadol a utrpel zranenia,“ priblížila Bocková s tým, že na odplašenie medveďa v sebaobrane tri razy výstražne vystrelil.

Zásahový tím pre medveďa hnedého v spolupráci s políciou vykonal obhliadku lokality. Miesto útoku podľa ŠOP nie je v blízkosti intravilánu, ale ide o hustý lesný porast nachádzajúci sa približne 300 metrov nad cestou medzi obcami Liptovské Matiašovce a Huty. „Medveď nebol postrelený,“ uzavrela Bocková.

Medvede v okrese Prievidza a Košice

Polícia upozorňuje verejnosť na výskyt medveďov v okrese Prievidza. V tejto súvislosti vyzýva ľudí na opatrnosť. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti.

Policajti pripomenuli, že v súvislosti s príchodom teplejšieho počasia sa naše najväčšie šelmy začínajú prebúdzať.

„V okrese Prievidza v blízkosti obce Kľačno bol v poslednom období zaznamenaný pohyb viacerých medveďov, skončil sa bez napadnutia,“ priblížili policajti.

Polícia v tejto súvislosti žiada občanov, aby boli opatrní a prechádzku do prírody v tejto oblasti si radšej rozmysleli. „V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať na čísle 158,“ vyzvala polícia.

„Upozorňujeme občanov, že na základe upozornenia v dnešných ranných hodinách bol zaregistrovaný pohyb medveďa hnedého v lokalite Zadný potočok – v blízkosti zastavaného územia ul. Západnej,“ uviedla vo štvrtok 4. apríla na svojej webovej stránke obec Poproč v okrese Košice – okolie.

Poznamenáva, že neprirodzený pohyb a nebojácnosť medveďa v blízkosti obývaného územia predstavuje pre obyvateľov a návštevníkov lesa potenciálne nebezpečenstvo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM