Rastislav Búgel Zo zahraničia

Babičke prišiel nesprávny účet za vodu: Keď uvidela tú ŠIALENÚ sumu, skolabovala a ZOMRELA

Obrovský omyl pripravil o život 88-ročnú dôchodkyňu. Vodárne jej vymerali zlý účet. Pri pohľade na závratnú sumu prišla o život.

Ilustračný obrázok k článku Babičke prišiel nesprávny účet za vodu: Keď uvidela tú ŠIALENÚ sumu, skolabovala a ZOMRELA
Zdroj: Dnes24.sk , Unsplash.com

88-ročná talianska dôchodkyňa Caterina Giovinazzová sa stala obeťou strašného omylu. Keď jej nevesta prečítala účet za vodné a stočné za obdobie od augusta do októbra, dostala šok.

Niet sa čo čudovať, vodárne jej vyúčtovali spotrebu na 15 339 eur.

Príkaz na platbu prišiel do banky 14. novembra a v rovnaký deň aj peniaze z ženinho účtu odišli.

Tragický koniec

Caterina pri pohľade na neuveriteľnú sumu skolabovala. Previezli ju do nemocnice, no tam podľa portálu corriere.it po niekoľkých dňoch hospitalizácie na Štedrý deň zomrela.

Išlo o chybu

Neskôr sa zistilo, že 15-tisícový účet nebol správny a išlo o fatálny omyl. Vodárne zistili, že skutočná spotreba bola len niekoľko metrov kubických a výsledná faktúra tak mala predstavovať sumu len 55 eur.

Vodárne okamžite priznali chybu, no už bolo neskoro. „Faktúra bola vypočítaná na základe nesprávneho odčítania z fotografie. Reálna spotreba Cateriny Giovinazzovej bola 55 eur,“ vysvetlila spoločnosť s tým, že všetky peniaze, ktoré boli zaplatené navyše, boli obratom po zistení chyby vrátené späť na účet.

Rodina žiada vyvodenie zodpovednosti. Správa zasiahla aj tamojšieho starostu, ktorý hovorí o neprijateľnej nedbanlivosti. „Zároveň sa však musíme uistiť, či zhoršený zdravotný stav pani Giovinazzovej bol skutočne výsledkom nesprávnej sumy na faktúre. Bol to určite veľmi starý a krehký človek. V takom stave môže byť aj malá trauma smrteľná,“ dodal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TikTok.com/ikzit.inbcoudenaarde
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM