Lucia Lauková Rôzne

Búrky z tepla pokračujú: Večer prídu od západu ešte silnejšie

Zatiaľ čo na východe sa majú búrky rozplynúť do večerných hodín, na západe krajiny to práve večer vypukne. Očakáva sa aj silný vietor.

Zdroj: YouTube.com

Podľa vyhliadok nám hrozia búrky aj vo štvrtok 6. júna, no večer môžu prísť ešte výraznejšie. Ako vysvetľuje imeteo.sk, do našej oblasti naďalej prúdi teplý a vlhký vzduch, ktorý sa počas dňa bude labilizovať a v tomto vzduchu sa na našom území začnú vytvárať prehánky a búrky.

„Pôjde opäť o tzv. orografické búrky z tepla, ktoré budú naviazané najmä na kopce a hory. Dnes sa však tieto orografické búrky nevyskytnú všade, ale mali by byť sústredené do oblasti východného Slovenska,“ uvádza portál.

Búrky na východe budú podľa imeteo.sk slabnúť v priebehu večerných hodín, no západ to najhoršie ešte len čaká.

„Predbežne sa očakáva, že prvé búrky sa na Záhorí a v okolí Bratislavy môžu vyskytnúť okolo 20:00 až 22:00. Následne by sa mali rozširovať nad takmer celé západné Slovensko. Tu by sa búrky mali vyskytovať až do ranných hodín,“ varuje imeteo.sk.

Podľa portálu budú búrky naviazané na seba a sprevádzané by mohli byť nebezpečnejšími sprievodnými javmi akými je napríklad nárazový vietor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM