Stanislav Černák Regióny

Ľubica poukázala na netransparentnú súťaž, už rok je bez práce!

Kontrolórku Ľubicu Lapinovú, ktorá poukázala na netransparentné postupy v Národnom lesníckom centre (NLC) vo Zvolene, ocenili na zvolenskom námestí rádom Juraja Langsfelda. Cenu získala za svoju statočnosť.

Ilustračný obrázok k článku Ľubica poukázala na netransparentnú súťaž, už rok je bez práce!
Zdroj: TASR

Udeľovanie tohto ocenenia je iniciatívou poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností a súčasťou projektu Spájajme statočných, ktorého iniciátorom je poslanec hnutia Obyčajných Ján Mičovský. Ako Mičovský uviedol, Lapinová ešte vlani upozornila na to, že už krátko po otváraní obálok na internetovú stránku Forestportál za 700 000 eur bol známy dodávateľ, ako aj na celý netransparentný postup tejto súťaže.

„Za tento čin však od štátu podporu nedostala, práve naopak – čakala ju výpoveď,“ konštatoval Mičovský. O prácu prišla napriek tomu, že audit v postupe jej práce nenašiel žiadne pochybenia a napriek tomu, že sa za ňu postavili zamestnanecké odbory. Kontrolórka je teraz už rok bez práce.

„Korupčná sieť, ktorá obalila krajinu, sa nedá zničiť odrazu, treba však postupne rozpletať jej jednotlivé oká. Prípad Forestportálu môže byť jedným z nich. Vyzývame aj pána ministra Jahnátka, aby sa zasadil o jeho dôsledné vyšetrenie,“ pripomenul.

Lapinová je druhým statočným, ktorý získal rád Juraja Langsfelda. Prednedávnom ju ako prvý získal košický učiteľ Oto Žarnay.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM