Krimi

Ďalšia dráma slovenských dovolenkárov: Vodič autobusu mal v krvi 2,39 promile!

Slovenského vodiča autobusu s dovolenkármi zastavili v utorok okolo 17.00 h chorvátski policajti pri Dubrovníku a po jeho dychovej skúške zistili, že muž má v krvi až 2,39 promile alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia dráma slovenských dovolenkárov: Vodič autobusu mal v krvi 2,39 promile!
Zdroj: TASR

Jazda sa mohla skončiť podobne tragicky ako nedávno nehoda slovenského autobusu v Srbsku, pri ktorej zahynuli traja slovenskí dovolenkári a dve Češky. Informácie priniesol dnes chorvátsky denník Dubrovački dnevnik.

Slovenského vodiča (46) policajti zastavili na štátnej ceste D8, teda na chorvátskej časti tzv. Jadranskej magistrály. Po dychovej skúške ho zadržali a odviedli na stanicu, kde musel vytriezvieť.

Čítajte aj: VIDEO: V Srbsku havaroval autobus. Zahynuli traja Slováci a dve Češky

Muž riadil autobus so slovenskou poznávacou značkou pod takým silným vplyvom alkoholu, že to prekvapilo aj chorvátskych policajtov. Podľa ich slov za celú svoju kariéru takýto prípad opitosti profesionálneho vodiča s plným autobusom turistov nezažili.

Chorvátsky portál tiež uviedol, že muž mal byť dnes ráno predvedený pred súd v Dubrovníku, v južnej Dalmácii. Nezodpovednému vodičovi hrozí 48 dní väzenia a zadržanie vodičského preukazu na dva roky, napísal slovenský portál Topky.sk.

Čítajte aj: Nehoda dovolenkárov v Srbsku: Vládny špeciál doviezol dve ťažko zranené Slovenky

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM