Webnoviny - Svet

Dara si vypočula obvinenie, hrozia jej tri roky

WEBNOVINY.SK

Dara Rolins Foto: supermusic.skBRA­TISLAVA 8. októbra (WEBNOVINY) – Speváčka Dara Rolins si dnes vypočula obvinenie a postaví sa pred súd, potvrdila to hovorkyňa pražskej polície Ivana Ježková. „Dara Rolins si prevzala uznesenie, z ktorého vyplýva, že s ňou začnú súdne pojednávanie pre spáchanie trestného činu usmrtenia z nedbalosti,“ uviedla hovorkyňa s tým, že Rolins môže v zákonnej lehote podať sťažnosť. Podľa vyjadrení jej právneho zástupcu Róberta Vladyku túto možnosť aj využije.

Ako informovala webová stránka iDNES.cz, pravdepodobne existuje viacero znaleckých posudkov, ktoré sú „naklonené“ skôr na stranu Slovenky žijúcej v Českej republike. „Tieto informácie nebudeme nijako komentovať. Môžem len dodať, že znalecký posudok, ktorý máme k dispozícii, bol jedným z najdôležitejších dôkazových dokumentov,“ spresnila Ježková. „Ak sa dokáže, že je za smrteľnú nehodu zodpovedná práve Rolins, hrozili by jej až tri roky väzenia alebo zákaz riadenia,“ spresnila policajná hovorkyňa.

K zrážke terénneho auta, ktoré viedla Dara Rolins, s motocyklom došlo v sobotu 10. júla v pražskom Šáreckom údolí. Rotrekl sa vracal k rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť 40 km/h, sa údajne v zákrute snažil vyhnúť jame na úzkej ceste a cyklistovi. Čelne sa však pritom zrazil s autom, ktoré šoférovala 37-ročná Rolins.

V aute sedela aj speváčkina dcéra Laura.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM