Krimi

Dedko prišiel o takmer POLMILIÓNA eur! Podvodník ho od nich vylákal pod rôznymi zámienkami

Takmer 450-tisíc eur vylákal od 72-ročného seniora 48-ročný muž z okresu Nové Mesto nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku Dedko prišiel o takmer POLMILIÓNA eur! Podvodník ho od nich vylákal pod rôznymi zámienkami
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Polícia ho obvinila z podvodu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Na sociálnej sieti o tom v sobotu informovala trenčianska krajská polícia.

Muž od seniora vylákal peniaze pod rôznymi zámienkami. Časť sumy mala byť pôžička, ktorá mala najskôr slúžiť na úhradu nákladov liečby a následne pohrebu páchateľovho otca.

„Neskôr pod rôznymi zámienkami opätovne vylákal od poškodeného finančné prostriedky na úhradu nákladov opravy a následného predaja jeho rodinného domu. Poškodenému tvrdil, že predajom domu mu chce dlh splatiť,“ uviedli policajti.

Páchateľ počas obdobia viac ako štyroch rokov poškodenému predkladal sfalšované listiny, e-mailové komunikácie neexistujúcich osôb vystupujúcich v mene bankových inštitúcií, notárskych úradov a vymyslených štátnych orgánov.

Tie mali vypovedať o rôznych blokáciách na predaj uvedeného rodinného domu. „Poškodený mu sumu 449 992 eur poskytol v 104 splátkach v hotovosti aj prevodmi na bankové účty,“ dodala polícia. Obvineného stíhajú na slobode.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM