Zo Slovenska

Deti môžu opäť napísať list JEŽIŠKOVI: Odpovie im a pošle aj malý DARČEK

Obľúbená služba je po roku späť. Deti môžu písať listy Ježiškovi.

Ilustračný obrázok k článku Deti môžu opäť napísať list JEŽIŠKOVI: Odpovie im a pošle aj malý DARČEK
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Unsplash.com

Slovenská pošta aj pred tohtoročnými sviatkami pripravila obľúbenú službu. Deti môžu po roku opäť napísať Ježiškovi. Stačí, aby svoj list poslali na adresu Ježiško 999 99.

Pošle im darček

Deti by nemali zabudnúť na liste či pohľadnici uviesť aj spiatočnú adresu. Spolu s odpoveďou im Ježiško pošle aj milý rozprávkový darček.

Navyše, deti môžu použiť aj internetovú aplikáciu mojapohladnica.sk. Vianočnú poštu slávnostne otvorili v stredu 22. novembra.

Píšu aj deti z Taiwanu

„Vianočná pošta sa stala pre deti nielen zo Slovenska, ale z celého sveta už pevnou súčasťou predvianočných zvykov a predznamenáva príchod najkrajších sviatkov v roku. Vďaka tomuto unikátnemu projektu môžu napísať deti Ježiškovi svoje tajné želania, čo podporuje ich kreativitu i fantáziu, a Slovenská pošta všetky pozdravy Ježiškovi doručí. Projekt organizujeme už 25-ty krát a za tento čas sme doručili Ježiškovi do Rajeckej Lesnej viac ako 2 milióny pozdravov od detí z celého sveta," prezradil generálny riaditeľ Slovenskej pošty Vladislav Kupka.

V tomto roku už prišlo 1 200 listov pre Ježiška. Z tohto počtu ich bolo viac ako 800 zo Slovenska.

Zaujímavosťou je, že zo zahraničných listov dominoval Taiwan, odkiaľ už prišlo takmer 280 listov, ďalej Čína, Hongkong, Nemecko a Japonsko.

Prvý list adresovaný Ježiškovi prišiel 27. apríla od Natálky z Banskej Bystrice a zo zahraničia 11. augusta z Taiwanu.

Nezmeškajte termín

Pošta prezradila, čo je najčastejšie obsahom detských listov Ježiškovi. Posielajú mu hlavne zoznamy vianočných prianí, v ktorých dominujú hračky, tablety, mobily, športové potreby, knihy, spoločenské hry, ale aj živé zvieratká.

Ak chcú deti poslať list Ježiškovi, stihnúť to musia do 15. decembra. Ak pribalia aj kresbu na samostatnom hárku papiera, porota vyberie tú najkrajšiu, ktorá sa stane námetom budúcoročnej vianočnej známky.

V minulom roku písalo Ježiškovi 111 374 detí zo 43 krajín sveta. Zo Slovenska prišlo takmer 108-tisíc listov, z toho aj 182 od nevidiacich detí. Zo zahraničia prišlo 3 508 pozdravov, pričom dominujú listy z Taiwanu (2 330), Českej republiky (320), Nemecka (97), Ruska (88) a Japonska (86).

Ježiško odpovedá nielen v slovenčine, ale aj v angličtine či v Braillovom písme.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM