Webnoviny - Svet

Domáci boli vo všetkom lepší, priznal Mucha

WEBNOVINY.SK

Ján Mucha ml. Foto: SITA/AP JEREVAN 9. októbra (WEBNOVINY) – Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha ml. robil v piatkovom dueli B-skupiny kvalifikácie ME 2012 proti domácemu Arménsku čo len mohol, prehre 1:3 s húževnatými a výborne hrajúcimi domácimi však ani on nezabránil. Nebyť niektorých jeho zákrokov či včasných vybehnutí, mohlo mužstvo trénera Vladimíra Weissa st. odchádzať z Jerevanu s ešte väčšou nádielkou. Napriek nevydarenému stretnutiu v Arménsku však 27-ročný gólman SR rozhodne nevešia hlavu.

„Zabudnime na to, čo tu bolo a sústreďme sa už teraz na Írov. Kvalifikácia je ešte dlhá,“ vyzýval po piatkovom dueli 23-násobný slovenský reprezentant a pokračoval: "Musíme začať hrať to, čo nás zdobilo doteraz – chcenie, bojovnosť, kolektív. Hoci pred ďalším zápasom máme málo času, musíme to zvládnuť. V sobotu nás čaká regeneračný tréning, trochu si odpočinieme a už sa budeme koncentrovať len na utorňajší duel. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme piatkový zápas dostali čo najskôr zo svojich hláv.

Súboj v Jerevane nevyšiel prakticky žiadnemu zo slovenských reprezentantov, čo po zápase naznačil aj hlavný kouč Vladimír Weiss st. Každý z hráčov hostí mal aj svetlejšie chvíľky, maximálne nabudení domáci však boli v piatok večer na štadióne Republican jednoducho nad sily osemfinalistu MS 2010. „Arméni dali do toho srdce. Behali, šmýkali sa a kopali, od prvého do posledného hráča robili všetko pre to, aby vyhrali. Ja osobne som ešte nehral horší zápas v reprezentácii ako tento, priznávam. Domáci boli jednoducho vo všetkom lepší. Mohol to vidieť každý, nemusíme si klamať. Aj my sme chceli vyhrať, zodpovedne sme sa pripravovali, mali sme k dispozícii analýzy, ale niekedy sú aj takéto zápasy, keď vám takmer nič nevyjde,“ uzavrel Ján Mucha ml.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM