Krimi

Dopravných policajtov obvinili z KORUPCIE: Štvrtinu oddelenia postavili MIMO službu!

Štvrtina policajného oddelenia bola dočasne postavená mimo službu. Čelia vážnym obvineniam.

Ilustračný obrázok k článku Dopravných policajtov obvinili z KORUPCIE: Štvrtinu oddelenia postavili MIMO službu!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Humennom sa dejú veci. Ako informoval portál noviny.sk, z celkového počtu policajtov je až štvrtina dočasne postavená mimo službu!

„Dôvodom sú obvinenia z korupcie a zo zneužitia právomoci verejného činiteľa,“ informuje portál s tým, že prípad sa má týkať vydávania vodičských preukazov.

Čo sa dialo?

„Vyšetrovateľky Útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu inšpekčnej služby vedú celkovo tri trestné konania,“ povedal pre server riaditeľ Tlačového odboru a hovorca MV SR Matej Neumann. Noviny.sk dodávajú, že policajti sú služobne zaradení pod Okresný dopravný inšpektorát.

Podľa zdroja televízie JOJ sa malo konanie týkať skúšok v autoškole, pričom z vyšetrovania má vyplývať aj to, že uchádzači mali dostať vodičské preukazy aj napriek tomu, že neurobili skúšky.

„Ide o trestný čin zneužívania právomocí verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť,“ dodal Matej Neumann.

Vyšetrujú aj spolupáchateľstvo

Vyšetrovateľky mali obviniť šiestich „dopravákov“, pričom ide o štvrtinu policajtov na oddelení. Potvrdila to aj hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová, podľa ktorej je na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Humennom vo výkone štátnej služby 23 policajtov.

Televízia hovorila aj s niektorými obvinenými, no svoju vinu odmietajú. Jeden z nich dokonca žiada postup podľa paragrafu 363. Portál dodáva, že v prípade dokázania viny mu hrozí trest na dva až päť rokov. Spolu s ním sa na skutku mali podieľať aj ďalší štyria dopravní policajti.

„Uznesením vyšetrovateľa ÚIS bolo vznesené obvinenie štyrom príslušníkom Policajného zboru za prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa spáchaný formou účastníctva,“ povedala Zuzana Drobová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM