Správy Zo Slovenska

DVA kritické dni pred nami! V ktorom čase býva najväčší NÁPOR vodičov na cestách?

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) očakáva v súvislosti s nadchádzajúcimi sviatkami a spojenými samosprávnymi voľbami zvýšený nápor áut na diaľniciach.

Ilustračný obrázok k článku DVA kritické dni pred nami! V ktorom čase býva najväčší NÁPOR vodičov na cestách?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

S najväčším náporom počíta počas štvrtka a piatka (27. – 28. 10.) popoludní medzi 14.00 a 18.00 h. Motoristov preto žiada o ohľaduplnosť a zvýšenie pozornosti. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

„Naše sčítače intenzít dopravy zaznamenávajú tradične počas Dušičiek zvýšený nárast vozidiel na diaľniciach miestami aj o vyše 50 percent oproti bežným dňom. Ľudia počas sviatkov najčastejšie cestujú v smere z Česka do Bratislavy, či z hlavného mesta do Žiliny, Senca alebo na východ Slovenska,“ ozrejmila.

Zvýšený nápor očakáva NDS tiež v stredu (2. 11.).

„Treba počítať s nárastom počtu áut na diaľniciach aj po sviatkoch, vlani sme 2. novembra napríklad namerali nárast intenzity o viac než štvrtinu pri návratoch zo Žiliny do Bratislavy a rovnako aj v smere z Bratislavy do Českej republiky,“ doplnila hovorkyňa.

Pripomenula, že posádky diaľničnej patroly budú motoristom v núdzi k dispozícii aj počas sviatkov. „Patrolu si privoláte buď prostredníctvom bezplatného čísla 0800 100 007 alebo ešte jednoduchšie, cez mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici,“ vysvetlila.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM