Lucia Koscelníková Regióny

Bardejov sa zapojil do týždňa Špeciálnych olympiád

Možnosť pre všetkých milovníkov futbalu a pre ľudí s mentálnym postihnutím prejaviť svoju vášeň a lásku k futbalu a rozdeliť sa o pocit radosti z hry s miliónmi ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Bardejov sa zapojil do týždňa Špeciálnych olympiád
Zdroj: Mphoto

BARDEJOV. Vo štvrtok 1. mája sa v areáli Spojenej školy Štefániková uskutočnil 4. ročník miniturnaja v unifikovanom futbale. Toto podujatie sa konalo pri príležitosti Európskeho futbalového týždňa Special Olympics, ktorý trvá od 27. mája do 4. júna. Európsky futbalový týždeň je jednou z najdôležitejších častí projektu rozvoja futbalu hnutia Špeciálnych olympiád.

Zvíťazilo Zariadenie sociálnych služieb Egídius

Turnaja sa zúčastnili družstvá ZSS Egídius Bardejov, IZ KOR-GYM Hertník a DSS Legnava . Po vzájomných zápasoch zvíťazilo družstvo ZSS Egídius Bardejov, 2. miesto IZ KOR-GYM Hertník a 3. miesto DSS Legnava. Hráči podali fantastické výkony a hrali s veľkým nasadením.

„Európsky futbalový týždeň poskytuje možnosť pre všetkých milovníkov futbalu a pre ľudí s mentálnym postihnutím prejaviť svoju vášeň a lásku k futbalu a rozdeliť sa o pocit radosti z hry s miliónmi ľudí,“ povedal Michael Smith, výkonný riaditeľ úradu Special Olympics pre Európu a Euráziu so sídlom v Bruseli.

Európsky futbalový týždeň Špeciálnych olympiád
8
Galéria
Zdroj: Mphoto

Sila tímovej práce

Partnerom Európskeho futbalového týždňa sa stala Nadácia Johana Cruyffa, ktorá sa venuje rozvoju športových projektov pre deti aj pre deti s mentálnym postihnutím. „Ako hráč, som vždy veril v silu tímovej práce. Spájať dobrých ľudí, ktorí chcú pracovať v tíme – to je myšlienka a duch hnutia Special Olympics, ktorá sa mi tak páči,“ podporil myšlienku aj Johann Cruyff.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM