ELA Správy Politika

Fico kritizuje Čaputovú aj Ódora. Úder do tváre Matoviča označil za dve VÝCHOVNÉ PO NOSE

Šéf Smeru-SD Robert Fico vyzýva na zadržanie a vzatie do väzby Pavla Ďurku z Úradu inšpekčnej služby (ÚIS).

Ilustračný obrázok k článku Fico kritizuje Čaputovú aj Ódora. Úder do tváre Matoviča označil za dve VÝCHOVNÉ PO NOSE
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ďurka mal totiž podľa Smeru-SD inštruovať kajúcnika Petra P., ako má vypovedať na NAKA. Smer-SD sa odvoláva na nahrávku rozhovoru medzi Ďurkom a Petrom P. zo septembra 2023.

Ďalšia nahrávka

„On mu dáva presné pokyny, že čo má hovoriť. Pán generálny prokurátor, nehnevajte sa na mňa, ja viem, že to nemáte rád, hovorím to teraz verejne, ale tu máte dôkaz na dôkaz, že tento človek musí ísť okamžite do väzby,“ uviedol Fico na piatkovej tlačovej konferencii v súvislosti s nahrávkou.

Smer-SD ukázal aj uznesenie, ktoré malo viesť k zadržaniu dnes už bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča a ďalších. Pod uznesením je podpísaný Ďurka, čo podľa Fica dokazuje, že tvrdenie, že Ďurka s tým už nič nemá, je klamstvo.

Smer-SD poukázal aj na politické prepojenie ÚIS cez kandidátku Demokratov Natáliu Svítkovú. „Svítok je manžel kandidátky za Demokratov,“ uviedol Fico. Smer-SD informoval, že práve Juraj Svítok mal sexuálne obťažovať vyšetrovateľku ÚIS Dianu Santusovú ako jej nadriadený, ktorá sa na to mala oficiálne sťažovať.

Kryjú zločiny

Za dianie v polícií obviňuje Smer-SD nielen vedenie policajných zložiek, ale aj premiéra Ľudovíta Ódora a prezidentku Zuzanu Čaputovú. „Ódor a Čaputová kryjú zločiny,“ dodal Fico. Policajné zložky sú podľa Smeru-SD zneužívané na likvidáciu opozície.

Robert Fico spomenul aj nedávny incident medzi expremiérom Igorom Matovičom a exministrom Róbertom Kaliňákom. Úder do tváre Matoviča označil za „dve výchovné po nose,“ ktoré mu uštedril kandidát Smeru Richarda Glücka. Ten boxersky vrazil dve päste do tváre Igora Matoviča.

Strana Demokrati v reakcii pre TASR uviedla, že šéf Smeru-SD klame, zavádza, útočí na rodinu ich kandidátky a nenechajú sa ním zastrašiť.

„Ide o ďalšie z nehoráznych klamstiev a výmyslov zo strany Roberta Fica, pre ktoré prezidentka podala počas týždňa žalobu na ochranu osobnosti,“ uviedol pre TASR prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Predseda Smeru kritizoval, že sa médiá tejto potýčke naďalej venujú. Podľa neho sú v štáte dôležitejšie problémy ako to, „či niekto dostal alebo nedostal na papuľu,“ tvrdil Fico.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM