Jakub Forgács Regióny Rôzne Zo Slovenska

FOTO: Komunitné hody spojili Bystričanov. Dobroty z paradajok pritiahli stovky ľudí

Spájanie kultúr, výborné jedlá a rozhovory za komunitným stolom. Na bystrickej Fončorde sa konala krásna akcia, kde prím hrali paradajky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Komunitné hody spojili Bystričanov. Dobroty z paradajok pritiahli stovky ľudí
18
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Fončorda

Komunitné centrum Fončorda v piatok popoludní ožilo veľkými hodmi. Ich hlavnú tému nešlo prehliadnuť pre všade prítomné paradajky. Na malých aj veľkých návštevníkov, ktorých prišlo vyše 500, čakali zdravé pochúťky, ale vďaka zahraničným hosťom aj multikultúrne prepojenie Slovenska a Španielska.

„Nechýbalo paradajkové menu – paradajkový chlieb a polievka, chleby s paradajkovou salsou, či španielska špecialita gazpacho od hostí, študentov z Ekonomickej fakulty UMB. Paradajky však bolo cítiť aj v originálnej celiatickej polievke i avokádovo-paradajkovej pomazánke,“ priblížili koordinátorky Komunitného centra Fončorda.

Na svoje si prišli aj najmenší. „Tvorivé dielničky boli, ako inak, paradajkové, antistresové paradajky "šli na odbyt“. Deti si však vyrábali aj paradajkové šperky a vkusné náušničky. Žiakov zo ZŠ Moskovská 2 rozhýbali aj športové paradajkové súťaže. Atmosféru dotvorili aj krásne paradajkové pozdravy detičiek MŠ Nová, ZŠ Narnia a ZŠ Radvanská," vymenovali koordinátorky.

V rámci programu prítomných potešili prezentácie o Španielsku a slávnostiach paradajok „Tomatina“ mládežníkov zo zeme slnka a paradajok, Španielska. Úsmev na tvárach zase vyčarili malé tanečnice a tanečníci z Mini disca Sonyta Music. Chutnou bodkou akcie bola torta v tvare paradajok.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Paradajkových komunitných hodov!

V OBRAZOCH: Bystrické sídlisko zažilo paradajkové hody
18
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Fončorda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM