Aktualizované Zo Slovenska

VIDEO: Obmedzenie pohybu poňali Bratislavčania svojsky. Veľký Draždiak je plný ľudí!

Znepokojivý je pohľad na seniorov, ktorí sa opaľujú bez rúšok a v skupinách.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Obmedzenie pohybu poňali Bratislavčania svojsky. Veľký Draždiak je plný ľudí!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Príjemné počasie počas voľných dní pochopiteľne láka do prírody. Netreba ale zabúdať na opatrenie vlády o obmedzení pohybu počas sviatkov, ktoré má zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus.

Voľný pohyb osôb je od 8. do 13. apríla na Slovensku obmedzený.

Na Draždiaku to žije!

Na Veľkonočnú nedeľu sa ale množstvo obyvateľov Petržalky vybralo kúpať a opaľovať sa na jazero Veľký Draždiak.

Obmedzenie malo zabrániť masovému navštevovaniu sa počas veľkonočných sviatkov, a tým riziku zvrátenia doterajšej pozitívnej tendencie minimalizácie šírenia nového koronavírusu na Slovensku.

Dnešné fotky zachytávajú Bratislavčanov ako sa opaľujú a kúpu v jazere Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke. Znepokojivý je pohľad na seniorov, ktorí sa opaľujú bez rúšok pri reštaurácii Oáza v areáli jazera. Seniori nad 65 rokov totiž patria k najviac rizikovej skupine, a tak by mali byť obzvlášť zodpovední.

Okrem toho, že mnohí nemajú rúška, nedodržiavajú ani odporúčanú vzdialenosť medzi osobami.

Polícia pripomína, že za nenosenie rúška hrozí mastná pokuta. „Chcem opätovne vyzvať ľudí, aby si uvedomili, aké je dôležité nezdružovať sa, nosiť rúška a dodržiavať medzi sebou rozostupy, ak idete do prírody. Nielenže porušujete uznesenie vlády, ale dopúšťate sa priestupku, kde vám hrozí pokuta od tisíc až po 1659 eur. Mnohých sme upozorňovali, usmerňovali a museli sme pristúpiť aj k pokutovaniu. Dôrazne vás žiadame, aby ste boli zodpovední, lebo pre pár teplých dní môžete predĺžiť a zhoršiť situáciu na Slovensku,“ odkazuje prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský.

Ak už sa vyberiete do prírody, nezabudnite na povinné nosenie rúšok na verejnosti a sociálny odstup. Na prechádzku v prírode si vyberajte miesta bez vysokej koncentrácie ľudí a pohybujte sa v rámci svojho okresu.

Živo je aj na Štrkovci v Ružinove.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM