ELA Správy Zo Slovenska

Gazdinky, pečiete muffiny v TÝCHTO silikónových formičkách? POZOR, vráťte ich!

Úrady verejného zdravotníctva nariadili stiahnuť z predajnej siete sadu silikónových formičiek na muffiny z predajne Pepco.

Ilustračný obrázok k článku Gazdinky, pečiete muffiny v TÝCHTO silikónových formičkách? POZOR, vráťte ich!
Zdroj: pixabay.com

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dostal na základe vykonaných kontrol na trhu v SR orgánmi verejného zdravotníctva oznámenie o nevyhovujúcom výrobku s názvom PEPCO HOME Sada silikónových formičiek na muffiny 12 ks, 7 cm, označenie: Art. Number: SKU31053101; EAN kód: 2200131053168, iné označenie: ORD00600442_01, STYLE310531, A/Y22 výrobca: neuvedený (krajina pôvodu: Čína), dovozca: Pepco Poland Sp. z o.o., Ul. Strzestyńska 73A, 60–479 Poznań, Poľsko, ktorý bol odobratý v obchodnej sieti (predajňa Pepco).

Výrobok obvyklou kontrolou na trhu zachytil RÚVZ v Dunajskej Strede, ktorý ho poslal na rozbor do Národného referenčného laboratória RÚVZ v Poprade.

„Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade, testovaný výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia EP a Rady č. 1935/2004 o materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami v parametri obsah prchavých látok,“ informoval Ján Mikas, hlavný hygienik SR.

Príslušné orgány verejného zdravotníctva v SR prijali opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR, ktorý bude zároveň hlásený do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF).

Keďže sa uvedený výrobok ešte môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja.

Nevyhovujúca sada formičiek na muffiny
2
Galéria
Zdroj: ÚVZ SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM