TOS Lifestyle

Hitom je oblakový chlieb: Bezlepkový, nízkokalorický a potrebujete len 3 ingrediencie!

Je nízkokalorický, nadýchaný, chutný a jednoduchý na prípravu. Mimoriadne populárnym sa stal oblakový chlieb.

Ilustračný obrázok k článku Hitom je oblakový chlieb: Bezlepkový, nízkokalorický a potrebujete len 3 ingrediencie!
Zdroj: Pixabay.com

Tipy na prípravu obláčikového chleba

  • Pred šľahaním nechajte bielky dosiahnuť izbovú teplotu.
  • Šľahajte bielky na strednom stupni rýchlosti, kým sa nevytvoria mäkké špičky.
  • Potom postupne zvyšujte rýchlosť a šľahajte, kým sa nevytvoria pevné špičky.
  • Cukor a kukuričný škrob preosejte, aby ste sa zbavili hrudiek.
  • Do bielkov ich pridávajte postupne a jemne premiešajte, aby ste nestratili objem.
  • Vložte do rúry predhriatej na 120 °C.
  • Chlieb pečte asi 20 minút, kým nie je zlatohnedý.
  • Do cesta môžete pridať rôzne príchute, ako napríklad vanilku, škoricu alebo kakaový prášok.
  • Obláčikový chlieb môžete naplniť rôznymi sladkými aj slanými plnkami.
  • Najlepšie je skonzumovať hneď po upečení.
  • Ak ho chcete skladovať, tak pri izbovej teplote a uložte ho do vzduchotesnej nádoby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM