Aktualizované Zo zahraničia

HOROR v Sydney! Po ÚTOKU v obchodnom dome hlásia mŕtvych aj zranených, FOTO

Polícia zasahovala po útoku v nákupnom stredisku v Sydney.

Ilustračný obrázok k článku HOROR v Sydney! Po ÚTOKU v obchodnom dome hlásia mŕtvych aj zranených, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Viacero ľudí bolo dobodaných na smrť a jednu osobu zastrelila polícia v sobotu pri incidente v nákupnom centre v austrálskom meste Sydney. TASR informuje podľa agentúr AFP a DPA, ktoré sa odvolali na austrálske médiá.

Záchranné zložky boli do centra Westfield Bondi Junction vo východnej časti Sydney privolané približne o 15.40 h miestneho času (7.40 h SELČ).

Dvojica páchateľov

Policajný hovorca pre austrálsku tlačovú agentúru AAP potvrdil viacero obetí bodných rán a jednu zastrelenú osobu. Hovorca zdravotnej záchrannej služby uviedol, že údajne išlo o jedného z dvojice páchateľov. Po ďalšom polícia pátra.

Utekal s veľkým nožom

Na mieste podľa očitých svedkov vypukla panika, nakupujúci utekali do bezpečia a polícia za usilovala zaistiť bezpečnosť.

Miestne média zverejnili záznamy z bezpečnostných kamier, na ktorých vidno muža utekajúceho po centre s veľkým nožom a zranené osoby ležiace na podlahe, píše AFP.

Nákupné stredisko bolo uzavreté a osoby, ktoré sa v ňom nachádzali, evakuovali. Polícia ľudí vyzvala, aby sa okolitej oblasti vyhýbali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Útok v nákupnom centre v Sydney
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM