Lucia Lauková Rôzne

Horúce leto vydrží do konca prázdnin: Ochladenie má prísť až v septembri

Záver augusta sa bude podľa vyhliadok niesť v znamení tropických horúčav. Teploty budú vysoko nad priemerom až do septembra.

Ilustračný obrázok k článku Horúce leto vydrží do konca prázdnin: Ochladenie má prísť až v septembri
7
Galéria
Zdroj: TASR

Pred nami je horúci záver letných prázdnin. Podľa imeteo.sk nás horúčavy počas najbližších dní neopustia a nadpriemerne teplo zostane minimálne do konca augusta.

Podobné počasie ako cez víkend má priniesť aj najbližší týždeň. Znamená to, že bude horúco, ale tvoriť sa budú aj početné búrky.

Denné teploty

„Očakávame, že najbližších 7 dní by malo byť teplotne vysoko nadpriemerných. Ako celok by mali skončiť aj 4 °C vyššie ako dlhodobý priemer pre toto obdobie,“ priblížil portál.

„Denné maximá budú dosahovať zväčša od +26 do +33 °C, pričom najteplejšie by malo byť najmä na juhovýchode Slovenska,“ uvádza imeteo.sk.

Ochladí sa v septembri

Zmena počasia má prísť až začiatkom školského roka, kedy by mal podľa portálu doraziť nad naše územie studený front, ktorý by mal ukončiť nadpriemerne vysoké teploty.

„Očakávame, že do 2. septembra budú teploty nadpriemerne vysoké, pričom v najteplejších oblastiach budú dosahovať cez +30 °C. Následne sa ochladí a teploty by mali klesnúť na dlhodobý normál, na denné maximá do +25 °C,“ dodáva imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Leto, počasie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM