han Zo zahraničia

HRÔZA u susedov: Mladá matka zavraždila desaťmesačnú dcérku! Nezvládla jej plač

Obrovská tragédia neďaleko slovenských hraníc. Mladá, len 24-ročná mamička, sa mala priznať k tomu, že zavraždila svoju dcérku.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZA u susedov: Mladá matka zavraždila desaťmesačnú dcérku! Nezvládla jej plač
Zdroj: Facebook.com/Krimi Plzeň

Najprv mladá matka akékoľvek násilie popierala, ale pri výsluchu kriminalistov sa k vražde priznala. Uvádza to český portál blesk.cz. Podľa polície išlo o skratové jednanie po tom, čo nemohla dieťa utíšiť.

„Za vraždu dieťaťa je výnimočný trest,“ informoval krajský policajný hovorca Libor Hejtman.

Tragédia sa odohrala v pondelok. K úmrtiu desaťmesačného dieťaťa bola privolaná polícia v obci na Olomoucku. „Privolaný lekár po márnom oživovaní konštatoval smrť dieťaťa. Matka uviedla, že ráno našla v postieľke dcérku, ktorá nedýchala. Hneď privolala záchrannú zdravotnú službu. Policajtom sa udalosť zdala podozrivá a privolali kriminalistov,“ dodal hovorca.

Aj viac ako 20 rokov

Kriminalisti nariadili súdnu pitvu. Žena sa nakoniec po výsluchu k zavraždeniu dcéry priznala. „Motívom činu bol zrejme jej skrat. Obvinená žena nebola v minulosti trestne stíhaná. Pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok v dobe činu nebola,“ poznamenal Hejtman.

Hovorca dodal, že bol podaný podnet krajskému štátnemu zástupcovi na vzatie ženy do väzby, ktorý súd akceptoval a poslal ju za mreže. Obvinenej žene hrozí za obzvlášť závažný zločin vraždy trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo výnimočný trest.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM