han Šport Ostatné športy

HRÔZOSTRAŠNÉ zábery z pretekov motoriek: Zrážku dvoch jazdcov NEPREŽIL ani jeden, VIDEO

Brutálna nehoda v priamom prenose. Na pretekoch Moto1000GP v Cascavele v južnej Brazílii prišli o život dvaja jazdci. Zo záberov je vidieť o aký silný náraz išlo.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZOSTRAŠNÉ zábery z pretekov motoriek: Zrážku dvoch jazdcov NEPREŽIL ani jeden, VIDEO
Zdroj: Twitter.com/snowhound86

Preteky sa konali v nedeľu a ku smrteľnému incidentu prišlo hneď v ich úvode. Jazdilo totiž len prvé kolo, keď jazdec André Verissimo Cardoso neustál zákrutu ľahko spadol z mašiny. Zábery odhaľujú, že nešlo o nič vážne.

Každý, kto sleduje preteky silných strojov však vie, že po páde je dôležité dostať sa bezpečne z dráhy. O to sa snažil aj Cardoso a najprv sa mu to aj darilo, dokým neprišlo k stretu s jazdcom Éricom Verissimom da Rochaom.

38-ročný pretekár sa mu už nestihol vyhnúť a zmietol 42-roočného Cardosa so sebou. Mohutný náraz ho odhodil do vzduchu a po páde na zem zostal nehybne ležať. Rovnako dopadol aj Rocha.

Obaja zomreli…

Preteky boli okamžite prerušené a začalo sa bojovať o životy pretekárov. Lenže, ani po veľkej snahe zdravotníkov sa ich životy nepodarilo zachrániť. Rocha zomrel krátko po príchode sanitky do nemocnice a Cardoso zomrel počas operácie asi hodinu po svojom kolegovi.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM