han Zo zahraničia

Poriadne DRAHÁ hrsť kamienkov z pláže: Turista chcel suvenír, dostal mastnú POKUTU!

Dovolenka sa hneď predražila! Nepríjemnú situáciu zažil na Sardínii taliansky turista po tom, keď si z pláže zobral približne kilogram kameňov.

Ilustračný obrázok k článku Poriadne DRAHÁ hrsť kamienkov z pláže: Turista chcel suvenír, dostal mastnú POKUTU!
Zdroj: www.ansa.it

Za tento čin mu tamojšie úrady udelili pokutu vo výške tisíc eur. Informuje portál novinky.cz.

Krásne pobrežia a pláže na ostrove v Stredozemnom mori sú vyhľadávanou destináciou dovolenkárov, ale z veľkej miery sú súčasťou chránenej prírodnej oblasti. A to je podľa agentúry ANSA aj prípad pláže La Ciaccia pri dedine Valledoria, kde 50-ročný muž zbieral kamienky do sáčku.

Keďže si to všimli iní ľudia, nahlásili ho lesnej správe a tá zakročila. Turista ich neobmäkčil ani výhovorkou, že ich chcel priniesť svojim deťom.

Vysoké pokuty

Na Sardínii voči podobným prípadom zakročili tvrdo na úradoch vysokými pokutami, ktorými sa snažia odradiť dovolenkárov od devastovania prírody.

Niektorí turisti totiž zákazy zámerne nerešpektovali. „Krádeže kamienkov a piesku sa zdajú neškodné, ale pre krehký prírodný systém na pobreží je to priam smrteľné,“ argumentujú úrady v Taliansku.

Prichytený turista mohol byť ešte rád, že dostal „len“ takú pokutu, pretože mu hrozili až tri tisícky!

Aj ďalšie krajiny

Ale, pozor! Taliansko nie je jedinou krajinou, kde je zber mušlí či kamienkov zakázaný. Rovnako prísne tresty majú aj v Tureckou, Egypte, Dubaji, Dominikánskej republike, či na Novom Zélande.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM