Správy Zo Slovenska

HÚFY veriacich miera na Levočskú púť: Ako sú na MASU cestujúcich pripravené železnice?

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví počas Levočskej púte na trati Spišská Nová Ves – Levoča v sobotu a v nedeľu (1. - 2. 7.) celkovo 28 vlakov.

Ilustračný obrázok k článku HÚFY veriacich miera na Levočskú púť: Ako sú na MASU cestujúcich pripravené železnice?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Informoval o tom hovorca národného dopravcu Tomáš Kováč s tým, že spoje sú zapracované v aktuálne platnom cestovnom poriadku.

Úprava vlakových spojov

„Vlaky nebudú zastavovať v Harichovciach ani v Levočských Lúkach a budú vedené tak, aby boli vytvorené prípoje v Spišskej Novej Vsi na, respektíve od vlakov na hlavnom ťahu Košice – Žilina – Bratislava,“ uviedol hovorca.

Vo vlakoch platia štandardné tarifné podmienky. Cestujúci si cestovné lístky na vlak budú môcť zakúpiť v ktorejkoľvek stanici v pokladniciach alebo u sprevádzajúceho personálu v zmysle Prepravného poriadku ZSSK.

V stanici Levoča bude pokladnica výnimočne otvorená v sobotu v čase od 11. do 19. hodiny a v nedeľu od 7. do 15. hodiny. Kontrola cestovných dokladov bude už pri nástupe do vlaku, respektíve vo vlaku.

„Podrobnejšie informácie získa cestujúca verejnosť v ktorejkoľvek osobnej pokladnici, nonstop na linke kontaktného centra 18 188, na našom webe www.zssk.sk, ale aj na e-mailovej adrese info@slovakrail.sk,“ upozornil Kováč. Všetko dôležité o vlakoch na Levočskú púť sa dozvedia aj na cestovateľskom portáli „Vlakom na výlet“.

Ilustračné foto

Polícia upozorňuje na obmedzenia

Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia počas Levočskej púte. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, osobitný dopravný režim sa začne v sobotu (1. 7.) v čase o 6.00 h a ukončenie sa predpokladá v nedeľu (2. 7.). V meste budú uzatvorené ulice Športovcov, Ovocinárska, Sadová, Kláštorská, Košická a Nám. Majstra Pavla.

„K čiastočnému obmedzeniu cestnej premávky dôjde na ceste III/3225, kde v dopravnom smere od Levočskej doliny do mesta Levoča v úseku od križovatky s miestnou komunikáciou Ulice V. Greschika po križovatku s Ulicou Športovcov bude pravý jazdný pruh vyhradený na parkovanie autobusov,“ priblížila Ligdayová.

V čase konania púte budú v meste posilnené spoje mestskej hromadnej dopravy a bude zabezpečená kyvadlová doprava medzi železničnou stanicou a Sadovou ulicou, kde je prístup k chodníku na Mariánsku horu.

„Všetky verejné parkoviská a záchytné parkovacie plochy budú vyznačené dočasným dopravným značením. Na starom ihrisku v lokalite Potočnej ulice bude vytvorené a označené záchytné parkovisko pre návštevníkov púte,“ doplnila Ligdayová.

Polícia žiada všetkých účastníkov púte, aby prednostne využili služby hromadnej prepravy. „Účastníkov cestnej premávky vyzývame na zvýšenú opatrnosť a dôsledné dodržiavanie pokynov príslušníkov polície, ako aj organizátorov podujatia,“ dodala Ligdayová.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM