Správy Rôzne

Idú ranné mrazy, no i +25 °C! Kedy sa ich dočkáme a aké vrtochy počasia nás čakajú? + PREDPOVEĎ

Aprílové počasie je známe vrtochmi počasia, pri ktorých sa strieda teplé počasie s chladnejším.

Ilustračný obrázok k článku Idú ranné mrazy, no i +25 °C! Kedy sa ich dočkáme a aké vrtochy počasia nás čakajú? + PREDPOVEĎ
Zdroj: TASR

Na väčšine územia Slovenska sa v piatok (17. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz. Vo výške päť centimetrov nad povrchom môže dosiahnuť nula až mínus tri stupne Celzia.

To predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý preto vydal výstrahu prvého stupňa.

Výstraha potrvá v piatok od 01.00 do 07.00 h a platí pre všetky kraje na Slovensku, okrem Bratislavského kraja. Meteorológovia varujú pred prízemným mrazom aj v sobotu (18. 4.).

SHMÚ vydal na tento deň výstrahu prvého stupňa pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Prešovský a Žilinský kraj. Aj v sobotu sa očakáva vo výške päť centimetrov nad povrchom dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus tri stupne Celzia.

Cez našu oblasť bude postupovať stred tlakovej výše, ktorá prinesie slnečné počasie. Už od stredy si po chladnom úvode týždňa môžeme užiť teplejšie počasie.

„V najbližších dňoch sa bude ešte výraznejšie otepľovať. V priebehu nasledujúceho víkendu sa opäť očakávajú teploty, ktoré sa budú šplhať až k letnej hranici +25 °C,“ informuje iMeteo.sk.

Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM