Lucia Lauková Regióny

Jaguar plánuje v Nitre vyrábať batérie: Pribudnúť majú STOVKY pracovných miest

Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre plánuje postaviť novú halu na výrobu batérií. Vzniknúť by mohli stovky pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Jaguar plánuje v Nitre vyrábať batérie: Pribudnúť majú STOVKY pracovných miest
17
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover

Automobilka Jaguar Land Rover plánuje rozšíriť nitriansky závod o novú halu na výrobu batérií. V novej budove na montáž batérií sa budú nachádzať linky na výrobu batérií a linka na povrchovú úpravu rámov batérií.

„Výrobným programom navrhovaného samostatne stojaceho objektu Montáže batérií bude montáž batériových modulov a veľkých batérií. Účelom navrhovanej prevádzky je montáž prefabrikovaných batériových článkov do modulov, ktoré budú následne nainštalované do vozidiel. Kapacita výroby bude 150-tisíc batérií ročne,“ uvádza sa v zámere.

Prečítajte si tiež

Montáž podvozkov

Okrem toho plánuje závod rozšíriť aj halu montáže podvozkov „CHASSIS“, ktorá bude rozšírením jestvujúceho objektu „T&F“ (Trim and final). Ročne tu plánujú vyrobiť 150-tisíc podvozkov. Pribudnúť má aj nová skladovacia plocha – mobilný stan.

Rozšírením výroby dôjde aj k navýšeniu kamiónovej dopravy. „Predpokladá sa navýšenie nákladnej dopravy pre montáž podvozkov o cca 28 kamiónov/deň, pre montáž batérií o cca 18 kamiónov/deň,“ stojí v zámere.

Nové pracovné miesta

V nových montážnych halách by mali vzniknúť stovky pracovných miest. Pracovať sa má na tri zmeny.

Závod predpokladá, že na montáži batérií bude potrebovať 139 pracovníkov na jednej zmene.

V prevádzke montážna dielňa podvozkov by malo pracovať 115 osôb na jednej zmene a v sklade (stane) bude pracovať 10 osôb na zmene.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM