Zo zahraničia

Japonsko vyzýva občanov: OKAMŽITE opustite Ukrajinu! Invázia Rusov môže začať kedykoľvek

Moskva akékoľvek útočné plány popiera a zároveň žiada od NATO a USA bezpečnostné záruky, že sa Aliancia nebude rozširovať ďalej na východ.

Ilustračný obrázok k článku Japonsko vyzýva občanov: OKAMŽITE opustite Ukrajinu! Invázia Rusov môže začať kedykoľvek
Zdroj: TASR/AP

Ministerstvo zahraničných vecí v Tokiu vyzvalo japonských občanov, aby okamžite opustili územie Ukrajiny. Nemenovaný predstaviteľ ministerstva uviedol, že na Ukrajine sa momentálne nachádza asi 150 Japoncov, informovala agentúra Reuters.

Stále viac vojakov

Rusko zhromaždilo pri svojich hraniciach s Ukrajinou už viac ako 100-tisíc vojakov, čím vyvolalo obavy, že sa chystá na inváziu. Americký minister zahraničný vecí Antony Blinken v piatok povedal, že Rusko presúva do blízkosti ukrajinských hraníc stále viac vojakov, pričom varoval, že invázia na Ukrajinu by sa mohla začať kedykoľvek, dokonca aj počas práve prebiehajúcich olympijských hier v Pekingu.

Moskva akékoľvek útočné plány popiera a zároveň žiada od NATO a USA bezpečnostné záruky, že sa Aliancia nebude rozširovať ďalej na východ, čo sa týka hlavne Ukrajiny a Gruzínska.

Foto: ilustračné/na snímke z videa zverejneným ruským ministerstvom obrany dym a plamene stúpajú počas spoločného vojenského cvičenia bieloruskej a ruskej armády v bieloruskom výcvikovom priestore Brestskyj

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM