Zo zahraničia

Jej výrobky skrášľujú aj Slovenky: Zomrela jedna zo zakladateliek Dermacolu Olga Knoblochová

Vo veku 90 rokov zomrela v noci na nedeľu jedna zo zakladateliek kozmetickej značky Dermacol Olga Knoblochová, ktorá bola považovaná za prvú českú vizážistku.

Ilustračný obrázok k článku Jej výrobky skrášľujú aj Slovenky: Zomrela jedna zo zakladateliek Dermacolu Olga Knoblochová
Zdroj: www.pixabay.com

V zahraničí bola známa aj ako Lady Dermacol. V nedeľu o tom informoval spravodajský server Novinky.cz. Knoblochová bola známa okrem iného tým, že nikdy nepodstúpila žiadne kozmetické chirurgické zákroky, ani lifting či liposukciu.

V roku 1958 sa podieľala na založení Ústavu kozmetiky, o osem rokov neskôr stála pri zrode kozmetickej firmy Dermacol.

Hitom bol krycí make-up

Hitom sa stal najmä krycí make-up, na ktorého vývoji spolupracovalo Filmové štúdio Barrandov. Licenciu na niektoré výrobky firmy neskôr kúpil aj Hollywood.

Knoblochová bola 20 rokov prezidentkou Únie kozmetičiek SR, napísala niekoľko kníh, mnoho učebníc a publikácií o kozmetike, vyškolila stovky kozmetičiek.

Narodila sa 26. apríla 1933, bola dvakrát vydatá, desať rokov bol jej partnerom známy český cestovateľ Jiří Hanzelka.

České médiá o smrti Knoblochovej prostredníctvom tlačovej správy informoval jej vnuk Matyáš Hančl. Spresnil v nej, že v súlade s prianím zosnulej sa nebude konať pohrebný obrad.

„Ak budete chcieť prejaviť sústrasť, vykonajte pre seba alebo svoje okolie niečo pekné a urobte tak aspoň na chvíľu svet krajším a lepším miestom – tak ako sa o to snažila celý život Olga Knoblochová,“ napísal Hančl.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM