Zo Slovenska

KDH zvolalo mimoriadny snem, ten nové stanovy neprijal

Delegáti dnešného mimoriadneho snemu KDH dnes neschválili nové stanovy hnutia tak, ako to navrhovalo jeho vedenie.

Ilustračný obrázok k článku KDH zvolalo mimoriadny snem, ten nové stanovy neprijal
Zdroj: TASR

Podľa nových stanov malo predsedníctvo KDH aj samotný predseda získať nové kompetencie. Neprešiel ani návrh, aby o zmenách stanov rozhodovala dvojtretinová väčšina prítomných delegátov. Zostáva tak v platnosti ustanovenie, že o zmenách stanov rozhoduje dvojtretinová väčšina všetkých pozvaných delegátov.

PREČÍTAJTE SI: Opozícia: Erik Tomáš nemal vstupovať do kauzy Čistý deň. On úder vracia

Zdroj: TASR

Náročný proces zmeny

„KDH sa mení. Ten proces bude náročný, tak tá zmena bude trvať určitý čas. Musíme byť pozitívni. Môžeme sa tešiť z toho, že z 300 delegátov sme na návrh dostali 244. Chýbalo nám máličko, máličko nám chýbalo. Je to taká výzva, KDH sa mení a zmení, KDH bude moderná konzervatívna strana a prispeje k tomu, aby Slovensko bolo jedna slušná demokratická republika,“ reagoval predseda KDH Alojz Hlina.

Predseda KDH sa vyjadril aj k medializovaným informáciám, že v prípade zmien stanov a posilnenia pozície predsedníctva, by niektorí členovia KDH možno stranu opustili.

„My sme demokratická strana a nie sekta, keď niekto príde, môže aj odísť. Ja za ním dvere zatvárať nebudem, keď mi podá ruku, podá, keď nezakýva, nezakýva, taký je život,“ uviedol Hlina.

PREČÍTAJTE SI: Na stope väzňovi, ktorý ušiel z Leopoldova. Polícia má plné ruky práce

Alojz Hlina
5
Galéria
Zdroj: TASR

Stanovili priority

Podľa predsedníctva strany je pozitívne to, že snem veľkou väčšinou hlasou prijal vyhlásenie, v ktorom definuje zásadné priority hnutia. Ide napríklad o uplatňovanie konzervatívnych a demokratických hodnôt v politickom živote spoločnosti, ochranu rodiny, ochranu manželstva ako prirodzeného zväzku muža a ženy, či podporu trhového hospodárstva so silným sociálnym akcentom.

Na dnešný deň bolo pozvaných 387 delegátov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM