ELA Zo zahraničia

Klobásky, vodka i syry: Ukrajinky jedlo napustili arzénom, ZABILI desiatky ruských vojakov

Ktorý hladný vojak by pohŕdal dobrým jedlom a alkoholom? Ako prejav vďaky sa svojim ruským "osloboditeľom" prišli poďakovať ukrajinské dievčatá z Krymu smrtiacou hostinou.

Ilustračný obrázok k článku Klobásky, vodka i syry: Ukrajinky jedlo napustili arzénom, ZABILI desiatky ruských vojakov
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinské médiá ospevujú statočnosť a ľstivosť dvoch dievčat z okupovaného Krymu. Ešte pred vianočnými sviatkami sa pod zámienkou poďakovania vybrali na kontrolné stanovište v okupovanom Simferopole.

Predstavili sa ako miestne obyvateľky, ktoré chcú „našim chlapcom za všetko poďakovať“a odovzdali ruským okupantom sedem fliaš vodky ak občerstveniu aj syr, chlieb, klobásy a ryby, informuje o udalosti iDnes.cz s odvolaním na ukrajinskú tlačovú agentúru Unian.

Smrtiaca hostina

Vojaci ponúknuté jedlo prijali a dopriali si alkohol aj bohatú desiatu. Čoskoro desiatky z nich pociťovali následky otravy. „Podľa vojenských zdrojov diverzanti použili otrávený alkohol a jedlo. Je viac ako 20 mŕtvych,“ citovala agentúra Unian začiatkom decembra jeden ruský účet na Telegrame.

Okrem stôp arzénu sa v jednej z fliaš po alkohole mali objaviť aj zvyšky strychnínu. Tento prípad úmyselnej otravy ruských vojakov spájajú s podobným, už skorším, ktorý sa odohral v taktiež okupovanom Melitopoli.

Agentom FSB sa podarilo dievčatá podozrivé zo zabitia vypátrať v Jalte na juhu Krymu. Pri pokuse o ich zadržanie sa strhla prestrelka.

Stále ich hľadajú

„Diverzanti boli v jednom zo súkromných domov, pred pár dňami sa ich pokúsili zadržať, ale nepodarilo sa. Dievčatám sa podarilo utiecť,“ cituje Unian zdroje, ktoré sa odvolávajú na FSB.

„Podozriví zo smrti 46 bojovníkov vzdorovali a, bohužiaľ, sa ich nepodarilo zadržať. Ukázalo sa, že boli dobre ozbrojení a pripravení. Navyše ich niekto zrejme pred našou návštevou varoval. Akonáhle ich špeciálne jednotky prišli zatknúť, spustili na ne paľbu z pištolí aj automatických zbraní,“ uviedla podľa ukrajinskej agentúry ruská špeciálna služba FSB, ktorá po nich naďalej pátra. 

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM