Rôzne

Košický taxikár prezradil, čo najhoršie zažil počas svojej služby za volantom

Cestujúci sú všelijakí a nie je to s nimi vždy jednoduché. Košický taxikár prezradil, čo najhoršie zažil počas svojej služby za volantom.

Ilustračný obrázok k článku Košický taxikár prezradil, čo najhoršie zažil počas svojej služby za volantom
Zdroj: Bolt/Karin Kase

Aj keď v médiách v minulosti zarezonovali negatívne prípady o taxikároch, dokonca v podobe sexuálneho obťažovania, do nebezpečných situácií sa neraz dostávajú naopak aj samotní šoféri.

Aplikácia Bolt spustila oceňovanie svojich najlepších partnerských vodičov, pričom historicky prvým vodičom mesiaca sa stal Dezider z Košíc. Ten vymenil zváračské náčinie za taxík a od roku 2021 sa venuje práve tejto profesii.

Vraj nemajú peniaze

Zmenu si pochvaľuje, nová práca ho napĺňa. Aj on však zažil už nejednu situáciu na hrane.

„Naposledy som mal v sobotu jazdu z Ťahanoviec do Lemešian. V Ťahanovciach nastúpila dotyčná osoba a po ceste sme brali ďalších dvoch. V Lemešanoch vystúpili z vozidla a povedali mi, že nemajú peniaze. Jazda pritom bola za asi 25 eur. Po výzve, aby zaplatili, začal byť zákazník agresívny, robil problémy, vyzýval ma, aby som vystúpil z auta a už z toho bol konflikt,“ opísal Dezider.

Ako zvláda takéto situácie?

Košičan si zatiaľ v takýchto situáciách vždy poradil. „Keď vidím, že je zle, že sú viacerí alebo je zákazník veľmi agresívny, tak radšej sa snažím dostať zákazníka z vozidla von a s ohľadom na svoju bezpečnosť odísť z toho miesta preč. Vždy potom situáciu nahlasujem do Boltu na podporu,“ vysvetľuje Dezider.

Berie to ako situácie, ktoré jednoducho môžu nastať, obzvlášť v piatky a soboty, kedy má veľa opitých klientov so silnými rečami. „Väčšinou je to len bu-bu-bu a chcú vás postrašiť, ale mal som zákazníka, ktorý ma volal z vozidla rozdať si to s ním na férovku. Bol na mol opitý a myslím si, že takého človeka je škoda čo i len udrieť, nie to ešte niečo použiť. Musel som však nakoniec privolať políciu a hliadka ho dostala z vozidla,“ spomína na ďalšiu nepríjemnú udalosť.

Okrem týchto situácii dochádza v taxíku aj k rôznym bizarným momentom. Akú najkurióznejšiu situáciu zažil Dezider? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM