Regióny

Kraj udeľoval dotácie: Tisícky eur sa ušli aj pre zariadenia v Bardejovskom okrese

Poslanci Prešovského kraja schválili vyše 660 tisíc eur na dotácie v oblasti kultúry a sociálnych služieb. Kraj podporí aj mariánske pútnické miesto i poskytovateľov sociálnych služieb v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Kraj udeľoval dotácie: Tisícky eur sa ušli aj pre zariadenia v Bardejovskom okrese
Zdroj: TASR

Viac ako 660 tisíc eur rozdelili poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) medzi mariánske pútnické miesta a poskytovateľov sociálnych služieb neverejnými poskytovateľmi. O dotáciu v programe „Sociálne služby – Kvalitné poskytovanie sociálnych služieb na území PSK neverejnými poskytovateľmi“ sa prihlásilo 20 žiadateľov. Dotácia bola schválená 17 neverejným poskytovateľom v celkovom objeme 260 876 eur. Informovala o tom Lea Heilová z Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Prešovského samosprávneho kra­ja.

„Financie využijú na rekonštrukciu, modernizáciu, stavebné úpravy, opravu a údržbu zariadení, nákup materiálno-technického vybavenia priestorov zariadení, ale aj na nákup technických zariadení a pomôcok na zlepšenie manipulácie s fyzickými osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu,“ uviedla Heilová.

Dotácie boli pridelené aj dvom poskytovateľom sociálnych služieb v našom okrese. 4 800 eur dostane Nemocnica s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove a 5 510 eur zariadenie Sessile v Bardejovských Kúpeľoch.

O dotáciu v programe „Kultúra – Podpora mariánskych pútnických miest v PSK“ si nárokovalo 16 žiadateľov. Poslanci rozdelili celkovo 400 tisíc eur. Dotáciou 62 tisíc eur podporili aj Rímskokatolícku farnosť sv. Vojtecha v Gaboltove. „Použitá bude na dostavbu a úpravu hygienických zariadení a prístrešok pre podporu pútnického turizmu, ktorá by sa mala realizovať od októbra tohto roka do mája 2019,“ dodala Heilová s tým, že celková suma dostavby a úpravy je vyčíslená na 143 696, 40 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Prešovský samosprávny kraj
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM