Rôzne

KURIOZITA DŇA: Kristus Spasiteľ dostal ochranné rúško proti infekcii COVID-19

Ochranné rúško, aké dnes používa mnoho ľudia po celom svete, zakrývalo aj nos a ústa najväčšej brazílskej ikony.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Kristus Spasiteľ dostal ochranné rúško proti infekcii COVID-19
Zdroj: TASR

Projekcia na jednej z najznámejších svetových pamiatok je súčasťou kampane na podporu používania rúšok ako spôsobu prevencie pred novým koronavírusom.

Všetci za zdravie

Ochranné rúško, aké dnes používa mnoho ľudí na uliciach Brazílie a po celom svete, zakrývalo aj nos a ústa najväčšej brazílskej ikony: Krista Spasiteľa.

Táto akcia v rámci iniciatívy Todos pela Saúde (všetci za zdravie), aliancie zdravotníckych odborníkov vytvorenej s cieľom bojovať proti novému koronavírusu a jeho účinkom na brazílsku spoločnosť, zdôrazňuje dôležitosť ochrany každého pri odchode z domu a zosilňuje odkaz výzvy #MaskSaves. Projekcia sa uskutočnila v nedeľu (3. mája).

„Kristus Spasiteľ sa opäť prezentuje ako konečný symbol formovania kolektívneho svedomia smerujúceho k zachovaniu života," povedal otec Omar, rektor svätyne Krista Spasiteľa.

Kampaň na podporu používania rúšok je súčasťou iniciatívy Todos pela Saúde, ktorá vznikla s cieľom bojovať proti novému koronavírusu a jeho účinkom na brazílsku spoločnosť. Iniciatíva, ktorá sa skladá zo štyroch osí, informovanie, ochrana, starostlivosť a obnova, začína riadením a skvalitňovaním existujúcich iniciatív, prechádza cez nákup zdravotníckeho vybavenia, školenia zdravotníckych pracovníkov až po nákup a distribúciu ochranných pomôcok.

Socha Krista Spasiteľa s rúškom
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM