TOS Lifestyle

KURIOZITA DŇA: Muskov pickup je nepriestrelný, no majitelia sa sťažujú, že po daždi HRDZAVIE

Množia sa sťažnosti, že na Tesle Cybertruck za 80-tisíc dolárov sa po pár dňoch státia na daždi objavuje korózia. 

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Muskov pickup je nepriestrelný, no majitelia sa sťažujú, že po daždi HRDZAVIE
Zdroj: Tesla

Niektorí z prvých vlastníkov futuristicky vyzerajúceho vozidla sa posťažovali vo verejných diskusiách na to, že sa na ich aute po niekoľkých dažďoch objavila korózia.

Informuje o tom špecializovaný portál Topspeed s tým, že aj keď Tesla Cybertruck má vonkajšie panely vyrobené z novej patentovanej nerezovej zliatiny, ktorá odolá strelám s nižšou kinetickou energiou a dá sa tak povedať, že auto je nepriestrelné, chýba mu vonkajšia ochrana v podobe antikoróznej ochrany, farby či priehľadného laku.

Odborníci zdôrazňujú, že ak má tento elektrický pickup naozaj problém, tak s povrchovou a nie hĺbkovou koróziou.

Ako proti tomu bojovať?

Objavujú sa aj názory, že ide o častice náletovej hrdze, ktoré sa zachytávajú prakticky na všetkých autách, akurát ich na lakovanom povrchu nevidieť.

„Zdá sa ale, že na nerezovom povrchu tieto čiastočky ďalej korodujú a vplyvom dažďa či vzdušnej vlhkosti sa vytvárajú viditeľné fliačky,“ vysvetľuje Topspeed.

Jeden zo sťažovateľov uviedol, že bol na možný výskyt oranžových stôp hrdze upozornený a že je nutné v takom prípade jemne obrúsiť povrch.

Ďalší údajne kontaktoval servisné centrum Tesly, pričom dostal odpoveď, že aj keď majú postupy na ošetrenie tejto korózie, zatiaľ ich nerealizujú pre chýbajúce nástroje.

Tesla zatiaľ mlčí

Každopádne, nech už je pôvod tohto „hrdzavého efektu“ akýkoľvek a aj keď existujú spôsoby, ako s tým bojovať, majiteľov pohľad na svojich tátošov, ktoré pútajú pozornosť kade chodia, istotne neteší a len ťažko predpokladať, že s tým počítali.

Tesla pre média na margo spomínaných problémov vyjadrenie zatiaľ neposkytla.

Možno tak čoskoro urobí samotný Elon Musk, ktorý napríklad komentárom na svojej sociálnej sieti X v minulosti uviedol, že spoločnosť do dverí vodiča vyprázdnila celý zásobník v štýle Al Caponeho a do priestoru pre cestujúcich neprenikol jediný náboj.

Viacerí užívatelia, určite však nie majitelia, sa na sociálnych sieťach každopádne aktuálne bavia nad tým, že aj keď je tento elektrický pickup nepriestrelný, proti počasiu je jednoducho bezmocný.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM