Rastislav Búgel Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Rakúšanka sa DVANÁSŤKRÁT rozviedla s rovnakým mužom!

Keď dôjde k rozvodu, väčšina ľudí chce už mať do bývalého partnera svätý pokoj. To však nie je prípad istej Rakúšanky.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Rakúšanka sa DVANÁSŤKRÁT rozviedla s rovnakým mužom!
Zdroj: Unsplash.com , Pexels.com

Médiami najnovšie preletel priam neuveriteľný prípad zo susednej krajiny. Istá Rakúšanka sa totiž už dvanásťkrát rozviedla. Na tom by možno nebolo nič až tak zvláštne, veď niektorí ľudia majú s hľadaním pravej lásky veľký problém, ale ona sa dookola rozvádza s tým istým mužom!

Mala to premyslené

Ako informoval server novinky.cz, dôvodom nie je opakované pobláznenie tým istým mužom. Za všetko môžu čisto zištné dôvody.

Žena totiž od roku 1981 poberala vdovský dôchodok po prvom manželovi, ktorý zomrel. O rok neskôr sa vydala za ďalšieho partnera, s ktorým sa o šesť rokov neskôr rozviedla.

Postupne nasledovala séria ďalších jedenástich rozvodov a svadieb s tým istým mužom.

Dialo sa tak až do mája 2022, pričom pár po celý čas obýval spoločnú domácnosť. V súlade s rakúskymi zákonmi dôchodkový úrad vždy žene po rozvode priznal vdovský dôchodok a po každom novom sobáši aj odstupné vo výške 2,5-násobku ročného vdovského.

Rozhodnúť musel najvyšší súd

Úradom však pri dvanástom rozvode došla trpezlivosť. Ďalšie sociálne dávky jej už odmietli priznať. Žena to však nenechala tak a obrátila sa na súd.

Všetky súdy postupne jej žiadosť odmietali. Minulý mesiac sa za rozhodnutie dôchodkového úradu dokonca postavil aj najvyšší súd. „Je to zneužitie rozvodovej legislatívy,“ uviedla porota. Odôvodnili to tým, že pár opakovane klamal, keď dvojica v žiadostiach o rozvod vždy tvrdila, že ich manželstvo je nenávratne rozvrátené.

Ostávajú manželmi

„Skôr možno predpokladať, že sťažovateľka a jej druhý manžel toto v priebehu dvanásteho rozvodu uvádzali v rozpore so skutkovým stavom a dosiahli tak vlastne rozvod po vzájomnej dohode, aj keď podmienky pre to neboli naplnené,“ skonštatoval najvyšší súd.

Ich dvanásty rozvod sa rozhodnutím súdu stal neplatným, a tak sú obaja aj naďalej manželmi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM